Svenska köttbullar med mark nötkött och fläsk

Dessa utmärkta svenska köttbullar är gjorda med en blandning av nötkött och fläsk, brödsmulor och sauterade lök. Köttbullarna är browned och sedan simmade i en krämig sås.

För traditionella svenska köttbullar, servera dem med kokta potatis och lingonberry sylt.

Se även
Favorit svenska köttbullar

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål, slå ägget; tillsätt 1/3 kopp mjölk och brödsmulor och blanda noggrant.
  2. Koka lökarna i 2 msk smör tills det är lättbrunt kyla något.
  3. Till ägg- och smulblandningen tillsätt tillagad lök, salt, svartpeppar, nötkött och slipat fläsk. Fyll köttblandningen i 1-tums köttbullar.
  4. Placera stekpannan som används för att laga löken över medelvärme och laga köttbullarna och vänd på brunt alla sidor. Tillsätt 2 matskedar vatten, täck och simma i 15 minuter.
  1. Överför köttbullarna till en skål med slitsad sked och häll av allt utom 1 matsked av dropparna. Rör om 2 matskedar mjöl. Gradvis tillsätt 1 1/2 kopp mjölk och 1/2 kopp tung grädde, omrör hela tiden. När väl blandat, lägg till köttbullar tillbaka till stekpanna och koka. Minska värmen till låg, täck och simma köttbullarna i 10 till 15 minuter längre.
  2. Servera med kokt potatis, ris eller pasta.

Observera: Enligt USDA-riktlinjer måste köttfärs tillagas till en minsta säker temperatur på 160 F (165 F för markfjäderfä).

Du kanske också gillar

Bakade fyllda köttbullar

4 Ingrediens Förrätt Köttbullar

Svenska köttbullar för långsam spis eller spishäll

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 499
Totalt fett 29 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 245 mg
Natrium 977 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 1 g
Protein 40 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)