Spiedini: Traditionella italienska Kebabar (Grigliata)

Ett alternativ till Classic Grigliata

Italiensk grillning är för det mesta ganska enkelt: Högkvalitativa kött, med högst en lätt marinad, grillad över hårdkolkolor. Grill flera köttstycken, och du har en grigliata mista eller blandad grillad kött. Det är svårt att slå och varför många italienare har en eld i cantinetta, kombinationen av den och matsalen där de underhåller gästerna.

Det finns en stor nackdel för grigliata mista: Det kan vara en körning på en viss köttbit som släpper lite att slicka sina kotletter och andra mumlar när de plockar över fatet - jag hade detta hänt en gång när kycklingen var speciellt bra, och de som inte klämde upp det var att göra ansikten om bistecca alla fiorentina och agnello scottadito .

Ett svar på detta problem är att göra spiedini, genom att fästa mat på korta spetsar (spiedo är spett, spiedini är små spetsar), grillar dem och ger varje middag en eller två spiedini.

"Låter som en Kebab," jag hör dig säga, och du har rätt; Enligt Antonio Piccinardi, författare till Dizionario della Gastronomia Italiana, är spiedini av Mellanöstern-ursprung och kan därför vara en av de många saker som tagits hem genom att återvända korsfarare.

Konceptet bakom spiedini, stickande mat på en spett och sätter dem över kol eller in i ugnen är uppenbart, lätt och nästan oändligt varierande. Jag hittade spiedini avbildad här i Florens Mercato di San Lorenzo: De är gjorda med korv, kyckling, nötkött, fläsk (loin tror jag) och fläsksidan (skäret brukade göra bacon), åtskilda av bitar bröd. Proteiner, kolhydrater och - om de tvättas med gott glas vin - en måltid på en pinne.

Den sak de saknar är grönsaker, men sedan blev de förberedda av en slaktare. Om du gör spiedini hemma kan du också lägga till grönsaker till dem.

Spiedini erbjuder faktiskt ett utmärkt alternativ till den mer traditionella grillen, och Saad Fayed, Om's Guide till Mellanöstern-matlagning föreslår att vid din nästa cookout du sätter upp en kebabbar med en mängd kubad kött, fisk och grönsaker.

Utmärkt råd och han ger detaljerade instruktioner för att organisera en kebabbar, men du löper igen risken att det finns en körning på en viss ingrediens som lämnar dem i slutet av linjen mutterar som de stämmer överens med vad som finns kvar.

Lösningen på detta problem är att förbereda spiedini på förhand med kött, fisk, grönsaker och till och med frukt och håll dem i kylskåp tills det kommer dags att laga dem. Några ideer: