Snickerdoodle Bagels aka Unicorn Bagels

Om det finns ett recept i Sweet Noshings som indikerar att Amy Kritzers utsökta, alltid fantasifulla, glittrande och sprinkles estetiska, kan det väl vara den här. Kritzer, bloggen bakom What Jew Wanna Eat, och ägaren till ModernTribe.com kallade dessa "Unicorn Bagels", trots allt, och till och med en snabb titt på hennes blogg avslöjar att Le Cordon Bleu-utbildad kock är tung i de magiska varelserna.

Kritzer skriver, "Är det här receptet så fel, eller så fel det är rätt? Jag låter dig vara domaren. Växande, söndagar handlade om bagelsna. Jag skulle äta en vallmofrö bagel med en schmear, vanligtvis smyga en Andra halvan Vad gör en bagel en bagel? Hemligheten är i kokningen, vilket ger bagelen den oemotståndliga, krispiga utsidan och mjuka insidan. Dessa bagels har en knäckt kanel-socker toppning. Det är inte alls traditionellt och det försöker inte vara. Bagels fylls sedan med kaka degen-inspirerad cream cheese som i grunden frostar i förklädnad. "

Recept reprinted med tillåtelse från Sweet Noshings: Nya Twists på traditionella judiska efterrätter, av Amy Kritzer. (Rock Point, 2016)

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Gör först degen. Kombinera 1 kopp (235 ml) varmt vatten med jäst och 1 msk socker i skålen på din ställblandare och låt sitta i 10 minuter tills det bubblar upp, skum och dubblar i storlek. Om det inte var, var vattnet för varmt, för kallt, eller jästen var gammal. Försök igen!

2. Tillsätt sedan 4 koppar (568 g) mjöl, grädde av tartar, salt, olja, vanilj, 2 msk kanel, kvarvarande 1 kopp vatten och 3 matskedar socker till blandningen.

Blanda på låg med en degkrok i 10-15 minuter tills du har en jämn, fast deg. Om degen är klibbig, lägg till lite mjöl; Om det är lite torrt, lägg lite mer vatten. Du kan behöva mer eller mindre än 5 koppar mjöl.

3. Placera degen i en stor skål smurt med olja, täcka och låt uppvärmningen stiga i 60-90 minuter tills den fördubblats i storlek. Jag stänger min ugn varm (200ºF / 93ºC) och placerar degen ovanpå.

4. När degen är nära redo, ta med en stor lagerpotte fylld med 4 liter vatten och brunt socker (detta tillför smak) till koka. Därefter sänker värmen så att det knappt simmerar.

5. Förvärm ugnen till 425ºF / 220ºC.

6. Kombinera kvarvarande 1 kopp (200 g) granulatssocker med 1 msk jord kanel för toppning. (Du kan använda mer kanel om du vill.) Linje 2 bakplåtar med pergamentpapper och lägg till sidan.

7. När degen är klar, slå den ner och knä lite i 1-2 minuter. Dela degen i 8 lika stora delar och rulla in i bollar. Håll deg som du inte använder täckt med plastfolie så det torkar inte ut. Gör ett hål i mitten av varje boll med tummen och sträck för att göra bagelhålet. Placera bagels 2 tum (5 cm) på förberedda bakplåtar. Skydda med plastfolie och låt uppstå i 15-20 minuter, eller tills de passerar flytprovet. (Vad är float-testet? Glad du frågade! Fyll en skål med bagelstorlek med rumstemperaturvatten. Sätt en bagel i skålen, och om den flyter är dina bagels redo att koka och baka. Om bagelen inte flyter , kolla igen var 5: e minut tills det gör det.)

8. Nu är det dags att koka och baka! Koka dina bagels ger dem den krispiga utsidan och mjuka insidan. Förbered en kylhylla. Koka bagels 3-4 åt gången i 1 minut på varje sida och låt torka på kylskåp. De bör expandera med kokande. Sprinkla toppar omedelbart med kanel-sockerblandning, men motstå uppmaningen att täcka båda sidorna av bagelen, eftersom det leder till en bränd karamellröra. Placera sedan bagels på bakplåtar och baka i 13-15 minuter tills gyllene roterar halvvägs genom bakning.

9, medan bagels bakar, gör cream cheese. Som tidigare nämnts är det här i förklädnad, men vi kallar det gräddeost eftersom det är till frukost. Smält smör, brunt socker och salt över en medium låg värme i en liten kastrull, rör om tills det bruna sockret löser upp. Ta bort från värmen och låt svalna. I en medium skål, slå grädde ost, pulveriserat socker och vanilj tills ljus och fluffig, ca 2-3 minuter. Slå sedan i smörblandning. Rör i chokladflis och strö. Cremeost kan kylas i upp till 5 dagar om du inte slutar med en sked först.