Pepparmyntsbark

Pepparmyntsbark är en julklassiker. Vem kan motstå mörk choklad, vit choklad och skarpa bett av minty candy canes ? Det här är min favorit metod för att göra pepparmynta bark - det är gott, det är enkelt, det är vackert, och alla älskar att ta emot det under semestern!

Om du inte har tid eller lust att temperera chokladet , kan du antingen använda godisbeläggning eller använda oförmjukad choklad. Om du använder chokladchips, försök inte att temperera dem, smält dem bara. Var bara medveten om att otemperad chokladbark smälter lätt, så om du bor i ett varmt klimat ska det lagras i kylskåpet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Vik upp godisrören och placera dem i en matberedare. Puls på / av flera gånger i 5-10 sekunder vardera tills karna har krossats i små bitar. Alternativt kan du placera godisrören i en stor Ziploc väska och täta tätt. Använd en rullpinne för att rulla / krossa godisröret tills de är den storlek du önskar.
  2. Förbered ett kakan genom att täcka det med slät aluminiumfolie.
  3. Smält eller temperera den mörka choklad. Häll chokladet på det beredda kakan och använd en förskjuten spatel eller kniv för att sprida den till en jämn tjocklek, lite mer än 1/8 "tjock. Choklad behöver inte nå alla sidor av arket, eftersom det kommer att bli brutit upp senare ändå. Placera brickan i kylskåpet för att fastna när du förbereder den vita choklad.
  1. Medan den mörka choklad härdar, smälter eller tempererar den vita choklad. Rör i de flesta godisbitbitarna och reservera ungefär en fjärdedel av blandningen att sätta på toppen.
  2. Ta bort brickan från kylskåpet och sprida den vita choklad i ett jämnt lager över den mörka choklad.
  3. Medan den vita choklad fortfarande är våt, strö de resterande godisrörbitarna över hela ytan jämnt. Tryck ner mycket litet för att de ska hålla fast. Sätt tillbaka brickan i kylskåpet för att fastna i 30 minuter.
  4. När pepparmyntsbarken är helt inställd, bryt du in i små, ojämna delar för hand.

Craving mer? Kolla in dessa recept:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 202
Totalt fett 12 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 20 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)