Skillet Peach Cobbler med kardemumma, pistaschmandlar och honung

Jag kommer att sakna August persikor. Jag kommer sakna deras söta parfym när jag går till fruktstället och jag kommer sakna alla peachy-behandlar jag har gjort med dem de senaste veckorna. Men eftersom de närmar sig säsongens sista hurray bestämde jag mig för att uppdatera en södra klassisk maträtt och ta den på en liten resa runt om i världen.

Fruktkotrar finns i olika former. Ibland fylls frukosten med kex och ibland är det mer av en pannkaka-liknande smet. Min preferens för den senare är för det mesta för att det är så lätt att göra men hur som helst, du har söt frukt bakad med söt deg och det är alltid en bra sak.

Persikakobblers tenderar att vara enkla med bara en kanashand, men jag ersatte det med kardemumma för en bra smak och arom. En skinka glass på toppen är också typisk men den svala, sötnötssegrade yoghurten gick så perfekt med den varma skomakaren att jag kan betjäna alla pajer så långt från och med nu. Njut av!

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 grader.

Om du vill peeling persikorna (tillval), ta en stor kruka med vatten till koka. Placera persikorna i kokande vatten i exakt 60 sekunder, ta av och låt svalna nog att hantera. Persikshudet kommer lätt ut i dina händer eller med en paringskniv.

Ta bort groparna och skiv persikorna och skiktet jämnt i 4 små gjutjärnspannor (ca 5 "). Eller om du föredrar, kan du använda en stor stekpanna.

I en liten skål, kombinera socker, kardemumma och salt och stänk jämnt över persikorna.

För att göra smeten, tillsätt sockret och smält smör till en stor skål och visp kraftigt tills sockret är upplöst. Vispa i vanilj och mjölk.

I en separat skål siktar du allmjölk, bakpulver och salt. Vispa de torra ingredienserna i det våta tills du har en jämn och något tjock smet.

Häll smeten jämnt över persikorna, lägg kokkärlet på ett bakplåt och baka i ca 40 minuter tills smeten blir lite ljusgyllenbrun. Var försiktig så att du inte överbakar.

För att göra pålägget, vispa honungen i yoghurt och torka jämnt över de varma cobblersna. Strö på de hackade pistascherna och servera varma.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 336
Totalt fett 13 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 18 mg
Natrium 579 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 4 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)