Rostad potatis med skinka

Dessa rostade potatisar är tillagade med skinka, lök och kryddor, för en fantastisk daglig skivad maträtt.

Brunade skivade potatisar och kuber av skinka kombineras i denna utsökta maträtt. Ingredienserna är först browned, sedan kombineras de i en bageri och brödas till perfektion. Jag gillar denna maträtt med lök, men du kan säkert göra det utan löken. Det här är en ständig jordisk maträtt, ett utmärkt val för frukost, brunch eller kvällsmat, och det är en bra sätt att använda kvarvarande skinka.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Smält eller värm 3 matskedar fett i en stor, tung järn eller nonstick skillet över medelhög värme. Tillsätt potatisskivorna och koka, omrör ofta, tills de är lättbruna och kokas delvis. Ta bort dem till en stor skål och lägg åt sidan.
  2. Tillsätt skinkan och löken på stekpannan och fortsätt att laga mat, rör om tills löken är genomskinlig och lätt brunad och skinken börjar utveckla en brunskorpa på plats. Om så behövs, lägg till en annan matsked till stekpannan. Tillsätt vitlök och koka, rör om i 1 minut längre.
  1. Värm ugnen till 400 F.
  2. Lätt smörj eller olja en stor bakfat eller pan, ca 2 1/2 till 3-kvarts kapacitet.
  3. Överför skinken och lökblandningen till skålen med potatisen. Strö med färskhackad persilja, koshersalt och peppar och smör försiktigt för att blanda ingredienserna noggrant.
  4. Överför blandningen till en stor lätt smurt bakfat eller pan. Baka i ca 20 minuter, eller tills potatisen är öm och snyggt brunad.

* Jag använde röda skinnpotatis, ospeglade. Russetpotatis eller Yukon-guld skulle också fungera, skalade eller oskalade.

** Använd överblåst skinkad skinka eller en kubad sämre hamskiva för att göra denna maträtt.

Expert tips

Du kanske också gillar

Creamy Scalloped Potatis Med Skinka

Cheddar potatis au gratin med skinka

Slow Cooker Potatis Med Country Ham

Skalad potatis med skinka

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 278
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 43 mg
Natrium 1,168 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 5 g
Protein 17 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)