Rostad kronärtskockad grillad ostrecept

Vi tänker alltid på marinerade kronärtskockhjärtan, men har du någonsin provat att räkna med? Det här medför inte bara sin naturliga sötma, men när ugnen rostas, förvandlas kronärtskockans konsistens till en mer krispig och karamelliserad version av sitt blöta själv. I denna smörgås kombinerar vi de krispiga och gyllene rostade kronärtskockhjärtan med krämig och rik Mecox Cheddar mellan två skivor surdej och en rejäl drozzle varm peppar infuserad olivolja. Denna smörgås kan låta enkelt men smakerna är helt komplexa och spännande.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att lägga hälften av Mecox cheddaren på en skiva surdjursbröd. Topp med rostade kronärtskockhjärtan och resten av cheddaren.
  2. Avsluta genom att lägga den övre skivan med bröd och sprinkla hela smörgås med den heta paprikolivenoljan. Avsätta.
  3. Värm en medelstort gjutjärnspanna eller panini pressa över medium värme och tillsätt den smörda smörgåsen.
  4. Låt smörgåsen koka i några minuter på ena sidan tills skorpan har blivit en guldbrun färg och osten har börjat smälta.
  1. När en sida är klar, vänd försiktigt smörgåsen och upprepa tills all ost har smält och den andra sidan är så rostad och spridd som sid 1.
  2. När smörgåsen är klar, ta bort den från värmen och låt den sitta i några minuter innan du serverar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1118
Totalt fett 89 g
Mättat fett 39 g
Omättat fett 37 g
Kolesterol 181 mg
Natrium 1,478 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 2 g
Protein 48 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)