Santa Maria Tri-Tip

Långt sen på dagarna av boskapsdrifter i Santa Maria-dalen uppstod en traditionell cookout som kallades Santa Maria Grill. Dessa dagar består denna tradition av grillad nötkött, trippelstekt, pinquito bönor och en sallad. Detta är en utmärkt stil för en cookout och ett enkelt sätt att förbereda huvudrätten.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera kryddorna och strö över ytan av biffens tri-tip. Lägg åt sidan i ca 30 minuter.

2. Förvärm grillen till hög temperatur. Placera tri-tip på den heta grillen och smutsa ytan i ca två minuter per sida. Flytta bort från hög temperatur eller minska till låg eld och fortsätt tillagning tills det är klart. Detta görs företrädesvis med locket upp för att förhindra bränning eller överkokning men det är upp till ditt eget utrymme baserat på din utrustning.

Det du vill ha är en grillningstemperatur runt 300 grader F (150 grader C). Fortsätt tillagning tills köttet når önskad doneness och ta bort från grillen. Planera på ca 45 minuter totalt koktid, men håll koll på köttet. Företrädesvis bör detta kött serveras medium sällsynt.

Traditionellt grillas denna tri-tip över röda ekkolar och kolgrillar med justerbara grindar. Köttet är seared nära elden, så riset höjs för att låta köttet sakta brista tills det är gjort.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 420
Totalt fett 20 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 169 mg
Natrium 895 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 55 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)