Mediterranean Couscous, Swiss Chard och Chicken Salad

Jag älskar Mediterranean couscous, även kallad israelisk couscous. På sommaren gör jag hela tiden maträttssallad med denna lilla runda pasta hela tiden, och lägg till kyckling eller räkor eller vad som helst protein vi är på humör för. Och om det finns en vegetarian i huset, håller jag proteinet åt sidan, så att salladen är vegetarisk och låt alla lägga till kycklingen som de vill. Se till att du använder vatten eller grönsaksbuljong för att laga couscousen om du syftar till att hålla några av salladsg vegetarianen.

Denna sallad är extremt snygg och färgstark; Jag använde regnbågens schweiziska chard för ännu mer visuellt slag. Du kan definitivt använda andra grönsaker här, som säsongen dikterar , och i synnerhet kan du byta och spela med alla slags olika gröna istället för schweiziska chard.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 ° F.
  2. Frö, kärna och skär paprikorna i 1-tums bitar. På ett rimmat bakplåt slänga ihop paprikorna med 1 matsked olivolja, sprid tillbaka den igen och stek paprikorna i 10 minuter tills det är mjukt och lättbrunt.
  3. Hacka charden genom att skära av stjälkarna och grovhacka gröna. Skölj väl i en kolander, skaka därefter kolven för att bli av med överskott av fukt. Värm en stor kruka över medelhög hög värme. Tillsätt 1 matsked olivolja, lägg sedan lökarna och sautera i 4 minuter. Tillsätt sedan vitlök och rör om i ytterligare en minut. Tillsätt chard, krydda med salt och peppar och sauta i ca 5 minuter tills chard är ömt.

  1. För dressingen, vispa ihop 1 matsked olivolja, citronsaft och salt och peppar efter smak.

  2. Förvärm pannan. Borsta kycklingen med resterande matsked olivolja, krydda med salt och peppar och bröda kycklingbröst i 5 minuter på varje sida tills kycklingen är guldbrun och kokad genom. Låt kycklingen vila i 5 minuter, tärning därefter.

  3. Placera couscousen i en blandningsskål, tillsätt den kokta paprika, oliver, basilika och parmesan. Häll över citron dressing, kasta för att kombinera allt bra, och kolla efter kryddor.

Obs! Använd 2 1/3 koppar grönsaksbuljong eller vatten till 1½ koppar israelisk couscous för att göra israelsk couscous. Värm 2 tsk olivolja i en medelgryta över medelhög hög värme. När oljan är het, lägg till couscousen och rör den ibland i oljan ibland i ca 3 minuter tills den börjar färga. Tillsätt buljongen eller vattnet, täck potten och sätt till en simmer. Sänk värmen och fortsätt att simra i ca 12 minuter tills vätskan är absorberad, och stäng sedan av värmen och låt sitta täckt i ytterligare 2 minuter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 346
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 344 mg
kolhydrater 55 g
Kostfiber 6 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)