Litauiska Fruktbröd (Vaisiu Pyragas) Recept

Det här receptet på litauiskt fruktbröd eller vaisiu pyragas har en söt jästhöjd deg som är besad med antingen hackad glasad frukt eller blandad torkad frukt, som jag har använt här. Detta kan betraktas som den litauiska versionen av fruktkaka men det är åh så mycket bättre än den typ som går över från familjemedlem till familjemedlem mest kristna.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i en stor skål, 1/2 kopp socker, mjölk, 3 koppar mjölet och salt tills det är smidigt. Täck och låt stå i 1 timme.
  2. Tillsätt 4 ounces smält smör, ägg, 1/2 kopp socker och kvarvarande mjöl. Knä tills mjuk och elastisk. Lägg till hackade frukter, russin, nötter och rom, om du använder, och knäda tills de är väl införda. Täck och låt stigas tills det fördubblats.
  3. Dela degen i halv och rulla på en lättmjölkad yta i en rektangel om 12 x 16 tum. Sprid vardera med smält smör och socker blandat med kanel. Rulla upp i längdriktningen, klistra i ändarna och lägg i 2 stora smorda brödspannor. Värm ugnen till 400 grader. Skydda kokkärl med smurt plastfolie och låt upphöjas tills det fördubblats.
  1. Baka i 10 minuter. Minska värmen till 350 grader och baka 50 minuter längre. Vänd ut på wire rack för att kyla helt. Damm med konditoris socker eller duggregn med platt isbildning, om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 184
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 54 mg
Natrium 228 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)