Långkokare Citron Kyckling och Morötter

Citron och kyckling är underbara partners. Prova detta utmärkta crockpotrecept och servera det över hett ris eller nudlar för att suga upp såsen.

Du kan göra detta recept med kycklingbröst, men tillagningstiden blir mindre. i själva verket, om du vill använda kycklingbröst, lämna dem hela. Kontrollera om köttet har nått 165 ° F om ca 5 timmar att laga på lågt, beroende på hur varmt din långa kokare lagar mat. När kycklingen är klar, ta bort den och stryk eller skär i kuber och återvänd till crockpotten i några minuter.

Du kan också använda andra ingredienser än morötterna. Några kubade Yukon guldpotatisar eller sötpotatis skulle vara läckra eller prova palsternappar. Du kan också lägga till en annan lök om du vill.

Servera detta recept med en fin, skarp grön sallad eller en fruktsallad gjord med produkter som är i säsong. Ett glas vitt vin eller lite iste skulle vara ett bra ackompanjemang. Till efterrätt är vissa brownies definitivt i ordning. Njut av denna enkla måltid med familj och vänner.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda mjölet med salt och peppar i grunt maträtt.
  2. Belägga kycklingbitarna med denna blandning. Skaka av överflödigt mjöl och bruna kycklingen i smör i en nonstick-stekpanna över medelhög värme i 2-3 minuter.
  3. Under tiden lägger du lök, morötter, selleri och vitlök i en 3-1 / 2 till 4-kvart långkokare. Ta bort kycklingen från stekpannan och lägg den ovanpå grönsakerna i crockpotten.
  4. Tillsätt oregano, citronsaft, brunt socker och kycklingbuljong till stekpannan. Koka och rör om denna blandning, skrapa för att ta bort bruna bitar tills blandningen kokar. Häll såsen över kycklingen i crockpotten.
  1. Täck långsamt spis och laga på lågt i 7-8 timmar eller högt i 3-4 timmar eller tills kycklingen registrerar 165 ° F på en termometer.
  2. När du bara är redo att servera middag, kombinerar majsstärkelsen och vattnet i liten skål, blanda väl och rör om i såsen. Koka högt i 15 till 20 minuter tills såsen har förtjockats. Servera med varmt ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2645
Totalt fett 149 g
Mättat fett 43 g
Omättat fett 59 g
Kolesterol 852 mg
Natrium 1,374 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 5 g
Protein 268 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)