Klassisk fransk jordgubbe och Vanilla Charlotte Recept

Om du vill ha en showstopping, läcker efterrätt men en som inte är för komplicerad att göra, då kommer en jordgubb och vanilla Charlotte att göra jobbet perfekt.

Fransk jordgubbe och vanilj charlotte recept är inte bara en vacker presentation, det oser av örter av färska, saftiga jordgubbar plus säsongsbetonade bär som du önskar och fylls sedan med en krämig vanilje vanilj. Charlotte behöver massor av kylningstid för att fasta på vaniljgrytan för att servera och när det är klart gör en härlig efterrätt för sommarpaket och middagar, speciella tillfällen och godis.

Det här receptet är en förenklad version av den klassiska skiktade charlotte, och varje bit så läcker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Krossa jordgubbarna med socker och citronsaft och låt dem marinera i kylskåpet för allt upp till 24 timmar. Frukten kommer att ge upp några av dess juicer i processen.
  2. Den följande dagen, i en liten kastrull, värm mjölken över låg värme tills det bara är tillräckligt varmt för ånga. Medan mjölken värms, vispa äggulor, socker, mjöl och majsstärk tills blandningen är helt jämn.
  1. När mjölken är ångad, lägg till hälften av det, kontinuerligt vispa till äggblandningen. Tillsätt mjölken och ägget tillbaka i den heta mjölken, fortsätt omrörningen och värm den i 1-2 minuter, tills custarden når 170F på en digital termometer och är mycket tjock. Ta omedelbart av från värmen, rör om vaniljextraktet och lägg åt den ena sidan för att svalna, sedan in i kylskåpet för att kyla ner innan du fyller kakan.
  2. För att göra Charlotte, linja en charlotte mögel genom att pressa ladyfingersna i sidan av pannan på ett upprätt sätt; Detta kan också göras i en springform pan om du inte har en Charlotte mögel.
  3. Sked den kylda vaniljgrytan i mitten av pannan och sprida ut den för att röra på ladyfingrarna, du måste göra det försiktigt för att inte störa dem. Smooth ytan av vanilj.
  4. Kyl charlotten i kylskåp i minst 4 timmar.
  5. För att tjäna: Kör en kniv runt kanterna på formen för att lossa den och försiktigt försiktigt och försiktigt in charlotteen på en kyld serveringsplatta och lyfta av formen. Använd en slitssked för att tömma överskottssaften, sked de reserverade jordgubbarna - och andra bär om de används - över vaniljkarlotten och servera efterkylden.

Om du har tillräckligt med juice överblivna genom en fin sik och servera tillsammans med Charlotte.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 332
Totalt fett 11 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 244 mg
Natrium 317 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 4 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)