Easy Semi-Homemade Fruitcake

Om du inte har tid att göra en hemlagad fruktkaka i år, överväga detta halvhemmade fruktkaka recept. En kryddkakablandning gör det snabbare förberedelse än ett klassiskt fruktkaka, medan tillsatsen av aprikosbrandy och hackad kanderade frukter ger den all den smak du kan förvänta dig av en semester fruktkaka. Aprikosnektar och aprikosbrandy används för att smaka på tårtan, och en mängd torkade och kanderade frukter gör det till en fuktig och attraktiv semesterkaka.

En gul kakablandning användes för att göra det bildade fruktkakan tillsammans med en blandning av kryddor (se tipsen nedan). Kakan är också mångsidig. Använd pecannor istället för valnötter, om det är vad du har. Gärna lägg till 1/2 kopp rosiner eller torkade tranbär till kakan tillsammans med datum, eller ersätt dem med en annan typ av torkad frukt. För mer färg, lägg till 1/2 kopp gröna kandier tillsammans med rött.

Om du föredrar att baka utan aprikosbrandy, fortsätt och ersätt den med mer aprikosnektar. Eller tillsätt lite apelsinjuice till tårtan och glasyr istället för aprikosbrandy. Drizzle glasyren över kakan strax före servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F.
  2. Generöst fett och mjöl en 1-tums 10-tums rörkaka pan.
  3. I en stor mixskål med en elektrisk mixer, kombinera kakablandningen, puddingblandningen, aprikosnektar, 1/4 kopp aprikosbrandy och vegetabilisk olja. Slå på medelhastighet tills smeten är jämn, ca 2 minuter.
  4. Tillsätt äggen i smeten en åt gången och slå ordentligt efter varje tillägg.
  5. Vik i de hackade frukterna och muttrarna.
  1. Vrid smeten i den beredda rörpanelen.
  2. Baka i den förvärmda ugnen i 50 till 55 minuter, eller tills kakttesterna har gjorts.
  3. Kyl i 15 minuter i pannan och ta sedan av kakan till ett stativ för att kyla det ordentligt.
  4. För bästa smak, lindra och förvara kakan i kylskåp i 24 timmar före servering.
  5. Kombinera 2 till 3 matskedar aprikosbrandy med 1 kopp konditorisocker; drizzle över fruktkaka innan servering, om så önskas.

tips

Om du inte har en krydda tårta blandning i ditt skafferi, kan du göra det med en gul, vit, smör pecan eller smör kaka mix. Till den gula eller andra kakmixen, lägg till följande kryddor: 2 tsk kanel, 1 tsk jordginger, 1/2 tsk jordnötsnöt, 1/2 teskedad allspice och 1/4 tsk jordnötter.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 224
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 56 mg
Natrium 116 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)