Hur man gör tyska fastnacht munkar

Äter du fastnacht på Fastnacht? Det kan låta som en förvirrande fråga, men det är roligt och du kommer ha lika kul att göra och äta dessa läckra stekt munkar.

Namnet Fastnacht är Pennsylvania holländare eller tyska för " snabb natt ". Det faller på tisdag före Ash Wednesday och är sista revelry före den snabba av Lent. Å andra sidan är en fastnacht en munk som är friterad, som vanligtvis trivs på (du gissade det) Fastnacht.

Fastnacht kommer från tyska folkraditioner där man trodde att att äta en fastnacht innan lånet skulle förhindra kokar under det kommande året. Det har också ett praktiskt syfte att använda föregående års fett och socker. I många Pennsylvania-holländska områden kallas den sista personen i sängen den dagen som fastnacht.

Dessa läckra munkar serveras genom att skära dem i tvärriktning som en bagel innan söta melass sprids på dem. De är förvånansvärt lätta att göra, så det är verkligen ingen ursäkt att inte hänga sig över traditionen.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Värm mjölken och smöret i en medelstora kastrull tills smöret har smält.
 2. Lägg i salt, socker och muskot i en stor skål. Häll i mjölken och smält smörblandningen. Rör och lägg åt sidan tills det är ljummet.
 3. När skålens innehåll är varmt blanda det i slagen ägg och jäst.
 4. Tillsätt 3 koppar mjöl. Slå på låg hastighet i 2 minuter och sedan på hög hastighet i 2 minuter.
 5. Blanda kvar resterande mjöl för hand.
 6. Vrid degen ut på en mjölad bräda och knä i ca 3 minuter.
 1. Placera den i en smurt skål, vrid degen över och täck om med en ren trasa. Låt den stiga på en varm plats i ca 1 timme eller tills den har fördubblats i storlek.
 2. Punch ner och vrid degen ut på en mjölkad bräda.
 3. Rul degen ut till 1/4 tum tjock och skär den i rutor.
 4. Täck och låt höjas tills det är dubbelt i storlek.
 5. Släpp degkorgarna i hett fett. Vänd på när brunbrun på undersidan. Ta bort från värme och sätt fastnachts på pappershanddukar för att svalna.

Några Snabba Tips

Traditionellt skärs fastnachts och smörjs med melass. Du kan dock också fylla upp med sötningsmedel eller frysa dem och värma dem upp igen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 98
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 30 mg
Natrium 75 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)