Hur man gör marockansk Merguez Spice Mix

Merguez är en lamm- eller biffbaserad korv som är röd i färg och full av kryddor. Även om tunisiska och algeriska ursprung är kryddiga korvar ganska populära i Marocko. Några slaktare pryder sin egen signaturmerguez kryddblandning, medan andra förbereder korven med en kommersiell blandning istället. Oavsett hur det görs, är merguez en av de mest smakrika korvarna du kan hitta.

Min lokala slaktarens spanskgjorda merguezblandning innehåller glukospulver, vilket ger korven en särskilt söt väsen. Jag har inte inkluderat glukospulver i detta recept, så gärna lägga till valfritt socker om du vill ha en söt kontrast i din egen merguez- kryddblandning.

När kryddorna är kombinerade, förvara blandningen i ett lufttätt glas eller plastbehållare i upp till sex månader. Använd den när du följer Merguez-korvreceptet , eller prova det som kryddor för lamm eller köttbullar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Mät alla ingredienser i en skål.
  2. Rör för att kombinera.
  3. Använd en fin nätfilm, sikt en gång och rör om igen.
  4. Överför till en lufttät behållare för förvaring.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 16
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,167 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)