Hash Brown Potato Casserole

Detta enkla och klassiska recept på Hash Brown Potato Casserole är perfekt för brunch eller en sista minuten kvällsmat. Det är mycket enkelt att göra, och odds har du förmodligen ingredienserna i ditt skafferi, frys och kylskåp.

Detta recept kan modifieras för att möta din smak. Använd en annan smak av soppa; använd olika grönsaker, eller en annan typ av ost. Det skulle vara gott med Havarti eller schweizisk ost, eller försök använda Colby, CoJack eller provolone. Lägg till lite vitlök eller någon hackad courgette eller gul sommar squash, eller tillsätt lite kokta sparris eller gröna bönor. Proportionerna är också flytande; Du kan lägga till mindre mjölk eller mer ost om du gillar grytan att ha mer kropp eller mer ost. Och du kan använda strimlad hashbrunt potatis eller kubad typ. Faktum är att om du tycker om att göra lite mer arbete, kan du strimla dina egna potatisar!

Jag har ofta gjort detta recept med kvarvarande grillade korv, eller lite frukostkorv som jag har kokat och dränerat först. Det är också gott med kokt bulksvamp eller hamburgare. Eller försök att använda kvarvarande skinka efter jul eller påskmiddag.

Servera detta recept med lite kall apelsinjuice, varmt kaffe och en kall och färsk fruktsallad för en tillfredsställande och lätt frukost eller brunch.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F. Spraya en 2-kvarts gryta med nonstick matlagningsspray, eller smörj det med osaltat smör och lägg åt sidan.

I en stor stekpanna, värm olivolja och smör, och sautlök och grön paprika i 3-4 minuter, rör om ofta, tills det är skarpt ömt. Tillsätt den frysta hashbruna potatisen och kondenserad svampsoppa. Rör om mjölk och ost. Lägg till varm sås efter smak. Koka och rör om i 5 minuter eller tills blandningen börjar bubbla.

Häll in i den tillagade grytan, skumma med parmesanosten och baka i 50-60 minuter eller tills grytan bubblar och lyser guldbrun på toppen.

Du kan göra denna maträtt före tid. Lägg bara till potatis, soppa, mjölk, ost och varm sås till stekpannan, men koka inte den. Häll det bara i grytskålen och strö över parmesanosten och täck och koka sedan i 24 timmar innan du bakar. Öka baka tiden med 10-15 minuter om den kyls först.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 713
Totalt fett 37 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 60 mg
Natrium 790 mg
kolhydrater 73 g
Kostfiber 7 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)