Ham Steaks med Caramelized Applesauce

Applesauce är en naturlig med skinka biffar, även om saker i burken är ganska bra med det, men när du använder nyligen sauterade äppelskivor blir det en helt annan upplevelse.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. I en liten skål, vispa ihop brunt socker, cider vinäger, äppelcider eller juice, kanel och Dijon senap. Reservera tills det behövs. Förbered äpplen enligt anvisningarna.

2. Smält 2 msk smör i en stor stekpanna över hög värme. Så snart smöret smälter, vänta en halv minut och tillsätt äpplen. Sauté i 3-4 minuter, eller tills kanterna börjar brinna något.

3. Häll i den reserverade blandningen, sätt värmen ner till medelhög och koka tills äpplen är ömma och vätskan har minskat till en glasyr.

Om vätskan börjar bli för tjock innan äpplen är ömma, lägg bara en stänk vatten och fortsätt att laga mat.

4. Smaka och krydda med salt och nymalt svartpeppar efter smak. Det kan tyckas konstigt att lägga till salt och svartpeppar till en äppelsås, men det är en mycket viktig smakkomponent.

5. Smält en matsked smör i stekpannan och värm upp skinkorna försiktigt över medium låg värme. Kom ihåg att skinkan redan är kokad, så du vill bara att den är uppvärmd, inte kokad igen. Servera med de heta äpplen skedade över toppen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 484
Totalt fett 18 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 114 mg
Natrium 1 820 mg
kolhydrater 54 g
Kostfiber 2 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)