7 tips för att göra det bästa kött- och grönsakslagret

Jag är ofta frågad varför när det finns alla slags lagerbitar och flaskbiprodukter som finns tillgängliga på marknaden skulle jag till och med tänka på att göra ett kött- eller grönsakslager, det är säkert det här en viss besvärlig uppgift som nu har blivit värdelös. Det är väl för mig att ha valet av en underbar målning som hänger på väggen, något som har arbetat med som innehåller lite djup och personlighet eller hänger på ett reproduktionsutskrift på väggen. visst att de är båda saker att titta på men det finns ingen förnekande av den riktiga grejen!Att använda hemlagat lager i en soppa eller sås lägger till ett djup av smak och bygger ett sådant tecken på maträtten att allting blir bara en imitation.

Självklart är orsaken till att de flesta inte stör med att lager gör det längre, men med en liten planering, en liten mängd grönsaksberedning, kommer ett lager mer eller mindre att ta hand om sig själv en gång på spisen. Vegetabiliska beståndet är så enkelt, snabbt och enkelt att göra det är inte ens värt frysfack, gör bara när det behövs. På samma sätt kan en fiskbestånd göras och frysta, men eftersom det tar lite tid att göra är läckra gjort färska.

6 tips för framgångsrika aktier

  1. Spara kycklingkroppar, nötkött, lamm eller till och med fiskben. Vika upp dem och frysa tills du har tillräckligt för att sätta lagerpott på. Det är lika enkelt att göra en stor lager av lager än att fitta runt med en liten mängd, så blir ansträngningen verkligen värt.
  2. Koka aldrig ett lager; kokande gör ett lager fettigt och grumligt. Detta är särskilt viktigt när man gör fiskbestånd. Fiskben är mycket känsliga och om det kokas hårt kommer det att resultera i en bitter smakande beståndsdel, mycket bättre att sakta smaka i kortast möjliga tid för att extrahera smak bara, inte bitterhet.
  1. Lager när det är klart måste kylas snabbt för att eliminera risken för salmonella. Stoppa lagerpotten i en stor diskbänk eller hink fylld med kallt eller isvatten.
  2. Täck inte helt över pannan medan det kyler, eftersom det blir ett lager surt, låt locket vara lite tjockt för att hjälpa till med ånga.
  3. När det har blivit kylt har allt överskottsfett sett sig på toppen och kan lätt avlägsnas med en sked.
  1. Torka av stocken och koka vätskan ner tills den sänks till ungefär en tredjedel, vilket skapar en underbar koncentrerad beståndsdel.
  2. Packa ditt lager i små behållare och lägg det i frysen. Du har sedan den till hands när ett recept kräver det. Detta hjälper till att göra matlagning mer spontan när du väljer ett recept, du är inte avskräckt av det faktum att lager är obligatoriskt.

Recept för aktier