Ungerska Hemlagad Korv (Hazi Kolbasz) Recept

Detta recept på hemlagad ungersk korv eller hazi kolbasz (HAH-zee KOOL-bahss) är gjord med fläskkulder, vitlök, salt, peppar och paprika.

Ungerska korv recept varierar efter region och personlig smak. Vissa kockar lägger till en nypa nötklyftor och citronskal till deras blandning. Se till att inte trimma allt fett av fläsk, annars blir korven för torr.

För fyllningstekniker, kolla hur man gör polsk korv . Den största skillnaden mellan ungerska och polska korv är den förstnämnda kokas aldrig, bara bakad eller sauterad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Efter sköljning av svinhöljen, förvara i kylskåpet tills det är klart att använda.
  2. Blanda vitlök, salt, peppar, paprika och vatten i en liten skål och lägg åt sidan.
  3. Kall kött smälter lättare, så håll köttet kylt tills det är klart att slipa. Mala köttet grovt i en handvriven eller elektrisk kvarn. Placera kött i stor skål.
  4. Kombinera vatten-kryddblandningen med kött tills den är grundligt införlivad. För att se till att kryddorna är precis rätt, steka en liten patty och smak. Vissa människor gillar att kyla köttblandningen, täckt över natten före fyllning så det smaker, men det är inte nödvändigt.
  1. Ta bort höljen från kylskåp och knut ena änden. Lätt täcka fylltratten med matlagningsspray eller lite kvarvarande fett från fläsk. Skjut den andra änden av höljet över trappans mun. Fortsätt att trycka resten av höljet upp på tratten tills du har nått knuten.
  2. Börja att tvinga köttet i höljet med ena handen medan du använder den andra handen för att styra tjockleken på korven när den är extruderad.
  3. Kom ihåg att korven kommer att krympa när den lagar mat, så du vill ha en fin plumpkorv. Men var försiktig att du inte overstuff eller höljet kommer att brista.
  4. Håll extrudering tills höljet är upptaget. Slå en knut i det ändamålet. Du kan antingen lämna korven i en stor spole eller vrida den med 6-tums mellanrum för att göra länkar. Använd omedelbart eller lagra korv i kylskåp och täckt upp till två dagar tills det är klart att laga mat.
  5. För att laga mat, värma ugnen till 350 F. Placera korv i en smurt bakpanna eller gryta med lite vatten (eller öl). Baka ca 1 timme eller tills korv är brunad, men inte torr.
  6. Frys okokt eller kokt korv i upp till 6 månader.