Corn Oysters (Fritters)

Dessa friterade majsösters är fluffiga lilla fritterar som skulle vara läckra med vilken måltid som helst. De liknar hush valpar, men de är lätt sötad och de tjänar ofta som en aptitretare eller frukosträtt. Drizzle dem med gyllene sirap eller lönnsirap för en första kurs, aptitretare eller frukosträtt eller servera dem tillsammans med stekt fisk eller skinka. Din familj kommer att älska dem!

Om du inte har färska öronörn, använd ca 4 koppar frusen och tinad majs som har blivit mashed eller lättpulserad i matprocessorn för att släppa ut några av dess söta juicer. Om den slutliga smeten tycks tjocka efter vikning i äggvita, torka den med en liten mängd mjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Om du kommer att betjäna fritterarna samtidigt, värm ugnen till 170 F till 200 F för att hålla de ursprungliga batcharna varma.
  2. Med en skarp kniv, skär kärnor från cob: först skära halvvägs genom mitten för att släppa "mjölken" och skära resten i närheten av cob. Avsätta. Eller använd fryst upptinad majs. Mash dem lätt eller puls några gånger i matprocessorn för att släppa lite juice.
  3. Värme ca 3 inches vegetabilisk olja (jordnötsolja eller canola är båda bra val) till 365 ° F.
  1. Under tiden separera ägget, sätta äggvita i en liten blandningsskål. Sätt äggulorna i en större mixskål och lägg åt sidan.
  2. Slå äggvita till stiv men inte torr. Ställ dem åt sidan.
  3. Slå äggulorna i ca 2 minuter, eller tills det är lätt. Tillsätt majsen och blanda tills den är väl blandad.
  4. I en annan skål kombineras mjölet, bakpulver, socker, salt och paprika om de används; rör om att blanda noggrant. Rör om den torra blandningen i majs och äggula blandningen tills den är väl blandad.
  5. Vik de slagna äggvitorna i smeten tills de är väl inbyggda.
  6. Släck smeten med skedar - ca 4 till 6 i taget - i den heta oljan. Stek i ca 3 till 4 minuter, vrid ofta för att bruna dem jämnt. Ta bort till pappershanddukar och fortsätt med nästa sats när oljan är upp till 365 ° F.
  7. Överför de dränerade friterna till en grunt bakpanna och placera dem i den förvärmda ugnen (170 F till 200 F) för att hålla dem varma om de inte serveras omedelbart.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 131
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 73 mg
Natrium 271 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)