Challah Strata med svamp, paprika och asparges

Ett bra sätt att använda överblivna challah , denna Challah Strata med svamp, paprika och asparges gör en läcker brunchmaträtt eller sen nattmat. Om du tjänar en folkmassa kan du fördubbla receptet och baka det i en 13 x 10-tums bakfat.

Gör det till en måltid: Denna läckra lag är perfekt för när du vill ha frukost till middag. Servera med en enkel sallad av romansk sallad med soltorkade tomater och pekannötter och ett glas vin.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förvärm ugnen till 350 F. Smörj en 8 "x 8" bakfat eller en 2-korts keramisk gratinrätt. Placera challahbitarna i en stor skål och lägg åt sidan.

2. Värm 1 matsked smör och 1 matsked olivolja över medelhög värme i en kockspanna eller stor stekpanna. När smöret har smält och börjar skumma, tillsätt vitlök och saut i 30 sekunder.

Tillsätt svamparna och koka, rör om ofta, i ca 5 minuter, eller tills svampen släpper ut saft och mjuknar.

Tillsätt den röda paprika och sparris och koka 5 minuter mer, rör om ofta tills det mesta av vätskan i pannan har kokats av. Smaka med salt och svartpeppar. Ta bort från värmen och lägg åt sidan.

3. I en stor skål, vispa ägg, mjölk och 1/2 tesked salt. Häll äggblandningen över challahbitarna. Vik försiktigt challah in i vaniljbenet så att alla kuberna är mättade. Låt stå i 15 minuter så challah kan absorbera äggblandningen.

4. Skaka halvan av challah i den färdiga bakfatet, och släta med en spatel för att täcka botten av skålen. Överst med grönsakerna, sprida dem för att jämnt täcka challah. Strö över hälften av den strimlade mozzarellaen. Smula hälften av getosten över disken.

Toppa med resten av challahbitarna, sprida dem till kanterna av skålen. Topp jämnt med resterande mozzarella och getost. Drizzle med olivolja.

5. Baka lagret i den förvärmda ugnen i 40 till 45 minuter, eller tills den är puffad och gyllene, och en tester som sätts i mitten kommer ut ren. Njut av!