Bakad Thai Chili-Vitlök Räkorrecept

Denna underbara thailändska räkorrecept är lätt att göra och utmärkt för en fest. Medium till jumbo räkor kastas i en kryddig chili-vitlök sås, sedan broiled i ugnen i bara några minuter. Lägg till tandpetare och servera som festmat, eller njut av ris som huvudrätt. Detta kryddiga räkorrecept blir en träff med dina vänner och familj, och den är klar på mindre än 30 minuter! Innehåller tips för fina tips för fester.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj räkor och ta bort skal, med undantag för svansar. Butterfly räkor genom att skära ner längden på ryggen (grunda skär). Placera alla andra ingredienser i en mini-chopper eller matberedare och bearbeta väl för att bilda en chili-vitlöksås.
  2. Häll såsen över räkorna och rör försiktigt / kasta för att blanda. Låt den marinera i 5 minuter medan ugnen värms upp. Vrid ugnen till BROIL-inställningen.
  3. Lägg räkor på sina sidor på ett bakplåt. Placera plåten på den andra eller översta delen av ugnen under köttet och koka 3-4 minuter, eller tills räkorna sizzling och ångkokning, vrid sedan räkor för att laga den andra sidan. Om du har någon överbliven marinade, sked den över räkorna. Koka ytterligare 3-4 minuter, eller tills räkorna är klumpiga och saftiga.
  1. Skjut räkorna på en tallrik och servera med ris. Om du serverar på en fest, lägg till en tandpetare till var och en och tjäna som en fingermat. Garnera med kilar citron eller lime och en ströning av färsk koriander / koriander.

    Servering Tips: Om vi ​​har denna maträtt till middag, brukar vi göra extra sås att servera på sidan - det är utmärkt med ris!

Make-Ahead Tips