Curry Recept Recept

Curry pasta lägger smak till räkor, morot, ärtor och röd paprika i detta lätta curry räkor recept som tar mindre än 15 minuter att göra. Par perfekt med ris eller nudlar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blöt räkorna i varmt saltat vatten i 5 minuter. Skölj i kallt vatten, dränera och klappa torrt med pappershanddukar. Shell, devein och hacka.
  2. Skala och skiv moroten i 1/2-tums skivor på diagonalen. Skär den röda paprika i hälften, ta bort fröna och hugga i bitar.
  3. I en stor kruka fylld med kokande vatten, kort blanchering (parboil) ärter och morötter tills ärterna blir ljusgröna och grönsakerna är skarpa men ändå ömma. Avlägsna, dunka kort i iskallt vatten och dränera noggrant.
  1. Värm en wok över medelhög till hög värme. Tillsätt 2 matskedar olja till den uppvärmda woken. Tillsätt ingefäret och rör om det fritt till aromatisk (ca 30 sekunder). Tillsätt räkorna. Rörsteg tills de blir rosa. Ta bort räkorna från pannan.
  2. Värm 1 1/2 matskedar olja till wok. När oljan är varm, tillsätt currypastaen. Värm kort tills det är aromatiskt (30 sekunder till 1 minut). Lägg till morötterna. Rörsteg i 1 minut, lägg sedan till den röda paprika. Lägg till ärterna. Rör på en kort stund, lägg sedan räkorna tillbaka i pannan. Blanda allt ihop och laga i 1 minut, tillsätt sedan risvinet eller sherry och sockret. Koka lite längre och servera varm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 141
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 170 mg
Natrium 476 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 4 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)