Crockpot Meatball och Potatis Stew

Denna härliga och läckra Crockpot Meatball och Potato Stew- receptet är så lätt att göra och lagar sig själv i hela dagen i din crockpot. Det är det perfekta receptet på en kall vinterdag, och den doft som hälsar dig när du öppnar dörren på kvällen är otroligt.

Du kan köpa frysta förkokta köttbullar för detta recept, eller skapa din egen . Köttbullarna måste kokas innan de kombineras med övriga ingredienser i detta recept. Om du lägger okokta köttbullar i den långsamma ugnen, kommer de att göra blandningen fet och kan falla ihop innan de kokas. Alla köttbullar du lägger till borde vara helt kokta, eftersom okokt nötkött bara inte fungerar i den långsamma ugnen.

Andra grönsaker kan också läggas till i detta recept. Rör i en påse frusna ärter under den sista timmen av tillagningstiden. Lägg till några gröna bönor under de senaste två timmarna. Kubad paprika skulle vara bra tillsatt under de sista två timmarna av tillagningstiden. Prova också olika typer av potatis. Yukon Gold potatis skulle vara en bra förändring från russetpotatis. Eller lägg till kubad persilja eller raps istället för potatis.

Avdunstad mjölk används för att tjockna detta recept och lägga till kropp eftersom det är mer stabilt vid upphettning än tung grädde eller halv och halv. Mejeriprodukter kan bryta eller curdle när de kokas. Majsstärkelsen och mjölkblandningen förtjockar grytan till en underbar konsistens.

Servera detta underbara recept med några rullar som är heta ur ugnen, eller någon nybakad majsbröd. En skarp grön sallad kastad med jordgubbar, eller med skivad svamp och körsbärs- eller druvtomater är en välkommen kontrast till den tröstande, varma grytan. Njut av varje god smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

Spray en 4 eller 5-kvarts crockpot med nonstick matlagningsspray.

Placera köttbullar, potatis, morötter, lök och vitlök i den långsamma kokaren. Tillsätt buljong, vatten, persilja, marjoram, basilika, salt och peppar och blanda försiktigt.

Täck crockpotten och laga den lågt i 9-11 timmar.

Blanda indunstad mjölk och majsstärkelse; tillsätt under sista timmen och koka tills det är grundligt uppvärmt och förtjockat. 4-6 portioner

Om du har en ny varmare matlagning gör du kakan på lågt i 6-8 timmar.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 534
Totalt fett 14 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 84 mg
Natrium 807 mg
kolhydrater 69 g
Kostfiber 8 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)