Crockpot Chocolate Fondue

Tro det eller inte, chokladfondue är ett av de enklaste dessertrecepten på planeten. Det verkar så lyxigt och komplicerat att göra, men det är inte, särskilt när du använder långsam spis. Allt du behöver göra är att rör det en gång medan chokladet smälter.

Servera den här dekadenta söta fonduen direkt i din crockpot; eller du kan hälla den i en fonduepanna med ett ljus eller en burkvärme för servering. Vi rekommenderar att du använder en elektrisk fonduegryta, eftersom det håller fonduet vid precis rätt serveringstemperatur så att du inte behöver oroa dig för en sak; bara fortsätt doppa!

Du kan använda chokladflis istället för chokladstängerna som har hackats i detta recept. Välj choklad av god kvalitet, oavsett om du använder chips eller barer.

Vi gillar att servera denna efterrätt med färska jordgubbar, pund kaka skivor, munkhål och makaroner. Marshmallows är en annan dekadent behandling. Välj en mjuk kaka för doppning; du måste kunna fondue gaffeln i det!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera semisweet choklad, osötad choklad, mjölkchoklad, förångad mjölk och pulveriserat socker i en 3-kvarts crockpot.
  2. Täck långsamt spis och laga på LOW i 45 minuter. Rör om, tillsätt vaniljan, rör om igen och fortsätt tillagning, om nödvändigt, på låg i ytterligare 10 till 20 minuter för att helt smälta hela chokladet.
  3. Denna fondue kan hållas på låg i ytterligare en timme. Servera med dippers för en fantastisk efterrätt. Tänk på ovanliga dippers att använda - marshmallows, mjuka godisstänger och kakor skulle vara läckra.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 489
Totalt fett 32 g
Mättat fett 19 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 14 mg
Natrium 53 mg
kolhydrater 42 g
Kostfiber 8 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)