Country-Style Crock Pot Pot Chicken Noodle Soup

Kyckling och en mängd olika grönsaker slår samman i denna hemlagade kycklingnudelsoppa. Soppan är perfekt kryddad med en kombination av basilika, timjan och persilja. Crock potten gör soppen nästan handsfree. Kasta bara allt ihop i långsam spis och tryck på en knapp. Du får en läcker hemlagad soppa med minimal ansträngning.

Soppa kunde inte vara enklare, och det är ganska mångsidigt. Ta gärna frusna limabönor ungefär en timme innan soppan är klar. Eller tillsätt blandade grönsaker i stället för ärterna. Tärnad rutabaga eller rovor är också bra, eller tillsätt ca 1 kopp strimlad kål tillsammans med morötter och selleri. Om du gillar tomat smak, lägg till en 14,5-uns burk av tärningar eller petit tärnad tomater tillsammans med kycklingstocken.

Nudlarna kokas separat för att undvika överkokning, men gärna lägg dem till den långsamma kokaren de senaste 45 minuterna till en timme och vrid den till högt. I stället för nudlar, överväg att lägga till kokt ris eller en liten pastaform, som ditalini, små skal eller orzo.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Torka kycklingen med pappershanddukar för att torka och klippa den i bitar om hela.
 2. Skala löken och hugga dem.
 3. Skal morötterna och skiv dem tunt.
 4. Skiv selleri.
 5. Placera lök, morötter och selleri i långsam spis.
 6. Lägg kycklingbitarna på grönsakerna och strö med salt, peppar, basilika och timjan.
 7. Lägg till kycklingmälden.
 8. Täck krukan och laga på LOW i ca 6 till 8 timmar, eller tills kycklingen är öm.
 1. Ta bort kycklingen från potten och låt den stå tills den är cool nog att hantera. Debonera kycklingen och hugga köttet. Tillsätt den hackade kycklingen till potten.
 2. Tillsätt ärterna och koka i ca 20 minuter längre, eller tills ärterna är ömma. Rör persiljan i soppen.
 3. Under tiden kokar nudlarna i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningarna. Töm nudlarna noga och lägg dem till soppan.
 4. Stoppa soppan med croutoner (se nedan), om så önskas.

tips

Lätta Croutons : Förvärm ugnen till 375 F. Ta bort skorporna från 3 till 4 skivor bröd och skär den i små kuber. Dusta kubarna med 1 till 2 matskedar olivolja och kasta till kappa dem. Tillsätt en flaska peppar och salt och kasta för att blanda. Sprid brödkubarna ut på ett bakplåt och baka i ca 15-20 minuter, eller tills de är torkade och lättbruna. Om så önskas, kasta med en matsked eller två av riven parmesanost och 1/4 till 1/2 tesked vitlökspulver.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 749
Totalt fett 36 g
Mättat fett 10 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 221 mg
Natrium 1,443 mg
kolhydrater 24 g
Kostfiber 6 g
Protein 77 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)