Cherry Clafouti Recept

Detta körsbärs clafouti recept, även känt som clafouti aux cerises, är den mest kända versionen av den traditionella puffade franska vaniljkakan. I Frankrike är det vanligt att servera clafouti med körsbärsborrningar intakt. För att underlätta vid bordet och för att säkerställa dental säkerhet, se till att kissa körsbären eller varna dina gäster i traditionen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350F. Smörj en 9-tums med 9-tums rättebakad maträtt eller en 9-tums djupskål med det mjukade smöret.
  2. I en stor skål, vispa ihop mjölken, grädden, mjöl, ägg, socker, vanilj och mandelkstrakt och salt tills det bildar en slät, smal smet. Sprid 3/4 kopp av smeten på botten av den tillagade bakskålen och baka den i 2-4 minuter. Titta smeten nära och ta bort den innan den kokar helt igenom. Det bör bara börja tjockna och sättas när det tas ur ugnen.
  1. Överför disken till en värmebeständig yta och ordna körsbären över den heta smeten. Häll den återstående smeten över körsbären och baka i 35-40 minuter tills en kniv som sitter i mitten kommer ut ren.
  2. Stänk konditorernas socker över den färdiga clafoutien och servera den varm.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 231
Totalt fett 10 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 128 mg
Natrium 235 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 3 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)