Bisqwick kex

Har lite hemlagad bakning blanda i ditt skafferi och du kan göra heta bakpulver kex i en blixt! Dessa läckra kex är fantastiska serveras direkt ur ugnen, med massor av smält som smälter in i dem. De är också bra till frukost, delad och fylld med sylt eller honung. Eller gör dem till en frukostsmörgås med äggröra och skarpa bacon eller varma, sizzling korvpatties. Och de är perfekta att servera tillsammans med krypta eller stekta ägg .

Om du håller den hemlagade blandningen till hands kan du få kex när som helst! Och kom ihåg att dessa kex inte behöver vara vanliga; du kan lägga till nästan allt du vill ha. Lägg till några färska eller torkade örter. Rör i lite riven ost. Eller lägg till lite smulad kokt korv eller smulad krökt kokt bacon. (Om du använder korv eller bacon måste du kyla alla kvarvarande kex inom två timmar bakning.)

När du piska upp en kex som alla älskar, var noga med att skriva ner receptet, annars kan det gå förlorat för alltid. Replikera recept från minnet är inte så enkelt som du tror!

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 450 ° F.

Blanda bakblandningen och vattnet i en medium skål tills alla torra ingredienser är fuktiga. Vänd ut på en mjölad bräda och mjöl dina händer.

Knippa degen väldigt försiktigt på det mjöllade brädan i ca 10 varv, klistra sedan eller rulla ut degen i en 1/2 "tjock rund eller rektangel. Skär ut kakor, antingen med en skarp kniv eller en kaksklippare och placera på ungreased bakplåten.

Om du använder en kniv kan du klippa kakorna i vilken form du vill, och du kommer inte att ha resterande deg.

Om du använder en rund kexskärare, har du kvarvarande deg. Samla upp det i en annan boll, var väldigt mild med den så att degen inte kommer i kontakt och skära mer kex. Gör inte mer än en gång. Lägg kakorna ca 2 "på baksidan eller på kakan.

Borsta varje kex med lite smält smör och baka i 8-10 minuter eller tills det är guldbrunt. Servera varmt.

Du kan lägga till örter eller ost till Baking Mix innan du lägger till vattnet för mer intresse. Dillfrö, eller vallmo eller sesamfrön skulle vara ett bra val, som skulle torka timjan. Använd ca en tesked. Lägg till 1/4 till 1/3 kopp riven Parmesan eller Cheddarost. Baka enligt anvisningarna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 44
Totalt fett 3 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 9 mg
Natrium 61 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)