Okinawa Dango (Japanese Fried Donut) Recept

Okinawa Dango är en lätt söt japansk stil stekt munhål och en populär efterrätt som ofta finns på sommaren Obon festivaler i väst. Okinawa Dango är också känd som s ata andagi , i dialekten i Okinawa-regionen i Japan. "Sata" betyder socker, medan "andagi" betyder friterad.

Sommarfestivalerna där Okinawa Dango är så populära i väst är en årlig buddhistisk tradition och firas av tempel både i Japan och i väst. Obon-festivalen firar länge förlorade familjer och förfäder.

Det finns en mängd recept på Okinawa Dango, allt från lätta till tunga, men receptet som delas i detta inlägg är för en dango som är ganska tät och konsistensen av "munk" liknar en tårta. Dango kan göras med bara några få element som kött, socker, bakpulver, ägg och mjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera torra ingredienser: mjöl, socker, bakpulver och salt i en skål.
  2. I en separat skål, kombinera våta ingredienser: ägg, mjölk och vanilj extrakt. Lätt vispa ihop de våta ingredienserna tills de införlivas.
  3. Tillsätt de våta ingredienserna till de torra ingredienserna och blanda tills de är införda med en träsked eller spatel. Det finns ingen anledning att använda en elektrisk handmixer eller en upprätt mixer, t.ex. ett kökshjälpmedel. Var försiktig så att du inte överblandar smeten eftersom dango blir hård när det är kokt.
  1. I en medelgryta, värmeoljaolja. Det ska finnas tillräckligt med olja för att bara täcka toppen av Okinawa dango. Om du har en matlagningstermometer rekommenderar jag att du testar oljan. Den bästa temperaturen ligger inom intervallet 365 till 375 grader Fahrenheit men varmare än 375 och riskerar du att dango mörknar för snabbt eller till och med brinner.
  2. Förbered en stor tallrik fodrad med pappershanddukar för att tömma den kokta Okinawa dango.
  3. Form degen i små bollar, spraya en mät tesked eller teskedskopa med matlagningsspray för att förhindra att degen klibbar för mycket. Lägg lite mer än en hällande tesked och friter. Beroende på storleken på Okinawa Dango kommer stekningstiden att variera, men minst 4 minuter kommer att krävas för att försäkra dig om att dangoens centrum är kokt igenom. Testa en dango genom att klippa den med en kniv för att se till att mitten är kokad genom.
  4. Låt dangan svalna och dränera på pappershanddukar. Därefter damm med pulveriserat socker, eller en blandning av mark kanel och granulärt socker. Dango kan också ätas slätt om så önskas.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 809
Totalt fett 76 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 47 g
Kolesterol 55 mg
Natrium 311 mg
kolhydrater 32 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)