Memphis Style öl kan kyckling

Du kan aldrig ha för många öl kan kyckling recept. Denna kyckling är belagd i en rik, smakfull Memphis-stil och gnuggar precis på din grill. Alltid ett roligt sätt att laga kyckling och bra för underhållande. Servera med dina favoritsidor och bordsås.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Kombinera brunt socker, paprika, salt, cayennepeppar, torr senap, svartpeppar och vitlökspulver i en liten blandningskål. Avsätta.

2. Förvärm grillen för medium värme.

3. Ta bort giblets och nacken (om tillämpligt), från kyckling. Skölj kyckling med kallt vatten och klappa torrt, inifrån och ut med pappershanddukar. Se till att du har tagit bort mycket fukt. Applicera hälften av gummiblandningen över kycklingen, var försiktig med att få den under brösthuden också.

4. Öppna ölburken och kassera hälften av det (men du väljer att). Tillsätt den återstående halvan av gummiblandning till burk. Vrid försiktigt för att kombinera. Piercera ytterligare två hål på toppen av burken för att hjälpa till att släppa ånga under matlagningsprocessen.

5. Placera kyckling på burk och sedan på grillen balanserad av ölburken . Grill över indirekt mediumvärme i 1 1/2 timmar eller tills inre temperatur på låret är 180 grader F / 82 grader C. i lårområdet.

6. När du har kokat, ta bort kyckling från grillen med hjälp av värmebeständiga handskar. Låt vila (med öl kan fortfarande intakt), i 10 minuter. Ta försiktigt av burken och kassera. Lägg kyckling på skärbräda, skär och servera.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1124
Totalt fett 61 g
Mättat fett 17 g
Omättat fett 24 g
Kolesterol 380 mg
Natrium 950 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 120 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)