Apple och aprikosfylld fläskfilé

Inte bara fylls det här receptet, det ger dig en vacker snygg fläsklinne, men kombinationen av fruktsmaket från tårta Granny Smith-äpplet och aprikosens sötma i kombination med de italienska kryddorna gör denna härlig måltid. Oavsett om du använder kol eller gasgrill är detta recept faktiskt enklare än det låter. Grilltiden är relativt kort på grund av den heta hårdlödningen som görs på grillen för att karamellisera grillens yta.

Vad du behöver

Hur man gör det

Trim fläsklinnen av fett och mantel. Fjäril eller rulle skära fläskbenet. Om du fjäril det, pund den till ca 1 tum tjocklek. Smaka med salt och peppar. I en skål, kombinera äpplet, aprikoser, parmesanost, vitlök och salvia. Blanda väl. Sprid äppelblandningen över fläsken. Rulla fläskländan och slå fast med köksgarnet. Rymden strängen är ca 2 tum från varandra. Säkra den fyllda fläsklänken tätt.

Förvärm grillen och förbereda för indirekt grillning. Belägga utsidan av fläskfilén med olivolja. Låt den fyllda fläskfilén sitta i ca 15-20 minuter innan du lägger den på grillen.

Placera den fyllda fläsklinnen över den direkta värmen på din grill för att bruna utsidan. Rulla så att hela ytan blir cirka 2 minuter direkt värme. Överför till indirekt del av grillen och fortsätt grilla i ca 30 minuter. Kolla efter doneness med en snabbläsad kötttermometer. Kom ihåg att ta flera avläsningar från fläskens mitt och att betrakta det lägsta för att vara korrekt. När den inre temperaturen av rost når 165 grader, är den klar.

Avlägsna fylld fläskfilé från grillen. Låt stå i ca 5 minuter, skära sedan fläskfilé i jämn skivor i slutet till slutet. Gör skivorna ungefär 1 tum tjocka och använd en väldigt skarp kniv så att du kan få en bra skiva som visar spiralen i den fyllda fläsklänken.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 581
Totalt fett 24 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 112 mg
Natrium 860 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 7 g
Protein 46 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)