Ajwain Ka Paratha Recept Smaksatt med Carom Seed

Parathas eller pan-stekt indiska platta bröd av något slag är perfekta betjänas av sig själva men ännu bättre när de ätas med ätit och yoghurt! Du kan också servera dem som ett ackompanjemang till någon huvudrätt vegetarisk eller icke-vegetarisk maträtt.

Ajwain parathas är så enkla och enkla att laga mat. De har en härlig doft och en jordisk smak tack vare carom frön (ajwain). De är bäst tillverkade och ätas fräscha till frukost, lunch eller middag men kan också göras på förhand och frysta om du lägger ett ark bakpapper mellan varje paratha och frys sedan. När du är redo att äta, värmer du bara på en hetpanna. Mitt recept kommer att göra ungefär 8-10 parathas.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en djup blandningsskål och sätt in mjöl, salt, ajwain / carom frön, gurkmeja och röda chilipulver i den. Blanda väl. Gör nu en brunn i mitten av mjölet.
  2. Tillsätt vattnet, lite åt gången och blanda kontinuerligt. Blandningen börjar bli klumpig. Vi strävar efter att göra en jämn, medelhög fast deg, så lägg till vatten endast efter behov. När hela mjölen är klumpig börjar du att knäda den i degen som nämnts ovan. Ju mer du knådar desto mjukare blir degen. Värmen som genereras av knådning, hjälper också ajwain / carom frön släppa sina smaker i degen!
  1. När degen är förberedd, sätt den åt sidan i 20 minuter.
  2. Efter 20 minuter dela degen i golfbollstorlek och rulla mellan händerna tills de är smidiga och utan sprickor.
  3. Mjukt lätt mjöl en rullebräda eller ren räfflad yta och rulla varje boll i en cirkel av 7-8 "diameter (5-6 mm tjock). För bekvämligheten rulla ut så många parathas som du vill, stapla dem, redo att laga mat med ett lager av klibbfilm mellan varje paratha.
  4. Värm en griddle och stek parathasna en i taget så här: Sätt en paratha på grillen. Gör den första flipen när du ser små bubblor stiga till parathas yta. Så snart den första flipen är klar, drar lite av oljan / ghee på toppen och sprida sig väl över parathas yta. Vänd igen om 30 sekunder och drizzle olja / ghee på den här ytan. Paratha är klar när båda sidorna är krispiga och guldbruna.
  5. Servera med kyld yoghurt och din favoritpipa eller chutney.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 212
Totalt fett 2 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 585 mg
kolhydrater 44 g
Kostfiber 7 g
Protein 8 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)