Vitlök Tonic Soup Recept

Dessa dagar matlagning middag verkar mer som en chore än en nödvändighet. Tydligen tycker alla andra också. Washington Post släppte en artikel som senast kan prata om The Home-Cooked Meal's Slow Death. I den här artikeln finner vi att det bara under det senaste året var 60 procent av hemma måltiderna faktiskt kokta hemma (Ferdman, 2015).

Denna Vitlök Tonic Soup har väldigt få ingredienser men smaken kommer fortfarande att slå dig av din stol. Visst kan det inte vara så ostlikt och täckt av pepperoni, men det kan bota en kyla ganska snabbt. Och det kan även hålla bort vampyrerna (haha).

Den bästa delen är att den här enkla vitlökssoppa är lugnande, mjuk och mild, även om den innehåller ett helt vitlök. Inte så vitlök stark att det kommer att brinna tungan. Det kan avnjutas regelbundet för att stödja hälsosam immunfunktion, eller prova vid de första tecknen på sjukdom, att utnyttja vitlöks antivirala och antimikrobiella egenskaper. Vitlök är också känd för att bibehålla hälsosamma blodtrycksnivåer.

Orolig över vitlökspusten? Var inte rädd, kolla in anledningarna till varför du får det här . Du ser att Vitlök förlorar mycket av sin "bit" när den är bakad eller kokad. Du kan ha en liten söt reminiscens av vitlök på andan, men du kommer inte att få andra att gå ut!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Börja med att placera buljongen och vitlöksklyftorna i en liten kastrull över medelvärme.
  2. Sätt sedan buljongen i koka och reducera värmen. Låt buljongen simma, delvis täckt, tills vitlök mjuknar. Det kan ta ca 10-15 minuter.
  3. Ta bort kastrullen från värmen.
  4. Slutligen, med en nedsänkning eller vanlig blandare, puré soppan.
  5. Smaka med peppar och havsalt och njut!

ändringar

Prova att lägga till några finhackade gräslök och lägg till efter din puré eller topp som garnering.

Eller försök att grilla vitlöket innan du kokar med buljong. Blötsling av vitlöksklyftan kan göras genom att baka i ugnen eller genom att sautera med olja i en non-stick kokkärl. Detta kommer att tillsätta lite karamellisering på utsidan av vitlöksklyftorna och ge ett extra smakämne.

Lagring

Förvara kylt i en lufttät behållare i upp till 3 dagar. Du kan behöva återemulgera innan du äter rester som ingredienser kan skilja sig och sätta sig i botten av skålen.

källor

Ferdman, Robert A. (2015) Den långsamma döden av Home-Cooked Meal. Hämtad från https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2015/03/05/the-slow-death-of-the-home-cooked-meal/

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 119
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 878 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 1 g
Protein 7 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)