Vad är Salt Cured Meat?

Om saltat nötkött och saltat fläsk

Salthärdad nötkött och salthärdad fläsk utgör saltkött för oss i Karibien. Skäret av nötkött som kallas brisket används för att tillverka saltbiff samt tjocka skivor av revbenen spetsar. Saltat fläsk är gjord med grisens svans, snout och öron.

Saltkött säljs i små mängder, främst för att det används i små mängder, detta beror på dess höga natriumhalt.

Varje land i regionen och varje hushåll använder saltkött på olika sätt.

Vissa använder den till att salta och smaka hela maträtten de lagar mat medan andra använder är som huvudproteinet i en maträtt. Användningen av saltkött som huvudprotein är speciellt så i en-potta rätter som Guyanese Cook-Up Rice (bönor, ris och olika kött kokta med kokosmjölk och färska örter), Trinidadian Pelau (mycket likadana Cook-up Rice ) eller Jamacian Stew Peas (stuvade njurebönor och grisar).

Förbereder saltkött för matlagning

Matlagningssaltkött

I Barbados används Salt Meat för att smaka och salta den populära, dagliga stapeln - Ris och Ärtor.

Saltköttet är prisat i denna maträtt, och du hittar ofta kockar som tar bort den från kruken och ställer den åt sidan för att sätta på sig senare.

Saltade Gris-svansar är en populär gatemat på vissa öar. Grisstenarna kokas tills det mesta saltet har tagits bort och köttet är helt kokt. Den placeras sedan på en grill och ständigt basted med grillsås.

Stew Peas är en berömd jamaicansk maträtt som innehåller saltkött. Det är en rik, tjock, krämig stew av njurbönor och saltkött. Soppan innehåller också dumplings, kallad spinnare, eftersom de är långa och smala i form. Stew Peas serveras över vitt ris.

Saltat kött läggs till soppor och grytor också. Det är särskilt älskat när det läggs till rätter gjorda med markbestämmelser som Mettagee , Oil Down och Run Down (det här är alla olika former av markbestämmelser kokta i kokosmjölk).