Snabb Kylskåp-Pickled Radishes

Dessa snabbt och enkelt att göra kylskåpsnickade rädisor är redo att äta inom 24 timmar. De ser särskilt attraktiva om du gör dem med en färgstark sort som vattenmelonsradis.

Fördelen med snabb betning av någon grönsak är exakt vad namnet antyder - de är redo att njuta på ungefär en dags tid. Du behöver inte en speciell burk eller konserveringsutrustning. Allt du behöver är ättika, vatten, socker eller honung, salt, kryddor, örter och du är ganska bra att gå.

Du behöver två glaspintburkar med lock. Sterilisering är inte nödvändig men de ska vara oklanderligt rena.

Följande teknik kommer också att fungera med baby gurkor, morötter, blomkål, eller andra grönsaker som du skulle vilja snabbt betala.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Tvätta rädisor. Skär av stångens ändar och tips. Om du använder vattenmelon eller daikon-rädisor, skalla dem. Lämna körsbärsbelé och andra rosenrädda rädisor ojämn.
  2. Skiv radisorna i 1/8-tums tjocka rundor. Mindre rädisor kan enkelt klippas i halv och mycket små (mindre än 1 tum i diameter) kan lämnas hela.
  3. Dela dill, vitlök, laurbladen, senapsfrön, kumminfrön och eventuella pepparflingor jämnt mellan två glaspintburkar. Det är inte nödvändigt att sterilisera burkarna för detta recept, men de ska noggrant rengöras.
  1. Förpacka rädisor med kryddorna.
  2. För att göra saltlösningen, ta med vatten, ättika, honung och salt för att koka i en liten kastrull, omrör för att lösa honung och salt. Skumma bort eventuellt skum och kassera.
  3. Häll den heta saltlösningen över rädisor och kryddor. Rädisarna bör vara helt nedsänkta i saltlake.
  4. Tätt täck och förvara i kylskåpet. Pickled rädisor kommer att vara redo att äta på 24 timmar, men blir ännu bättre om du kan vänta en vecka innan du serverar dem.
  5. Servera betade rädisa som kryddor eller hugga dem och lägg till kornbaserade sallader som tabbouleh.

Obs: Inlagda rädisor kommer att förvaras i kylskåp i upp till 6 månader men är bäst om de ätas inom 3 månader. De är fortfarande säkra att äta efter 3 månader, men de kommer att börja förlora lite crunchiness och smaken kommer inte vara lika bra.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 14
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 341 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)