Rökt lax croissant smörgåsar

Rökt lax är ganska eftergiven behandling. Laxen är salt, slät och lite söt. Men jag gillar min kalla rökt lax sautéed! Jag lagar alltid det bara i några sekunder i lite smör, så jag är säker på att det är helt säkert. Om du gillar din som-är behöver du inte göra det. Du kan använda varmrökad lax i stället för förkylningen. Det är kokt, så du behöver inte oroa dig för livsmedelssäkerhet. Hot rökt lax är fastare, med en mer uttalad smak.

Dessa små smörgåsar är bara utsökta. Den rökt laxen kombineras med basilika, gräddeost och majonnäs, då fyller blandningen fläckiga små croissanter, accentuerade med hela basilikablad. Dessa smörgåsar är perfekta för brunch eller för damer lunch (finns det?) På verandan. Servera med lite iste och blandade färska och söta bär, med några citronstänger till efterrätt. Smörgåsarna är också trevliga som en del av en kall smörgåsbricka för en buffé eller för en fest.

Detta recept kan också serveras som en aptitretare eller ett dip. Servera den med crackers och crudités som morötter, svamp och paprika. För att tjäna som ett dopp, torka gräddeostblandningen innan du lägger laxen med lite mjölk eller tung grädde.

Du kan lägga till fler ingredienser till detta recept; Tänk på att lägga till några skivade gröna lök eller karamelliserade gula lök. Sautéed vitlök skulle vara ett bra tillägg, som skulle vissa kapers eller finhackade söta eller dill pickles.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Separera laxen i enskilda skivor. Värm smör i en middelspiset och sauté laxen tills den är klar, vrid en gång, bara en minut eller så. Du kan hoppa över det här steget om du föredrar att använda laxen okokt. Bryt laxen i bitar. Om du inte lagar laxen, skär den i bitar med en skarp kniv.
  2. I en medium skål, slå grädde ost med en elektrisk mixer tills mjuk och fluffig. Slå i majonnäs tills den är jämn.
  1. Rör i laxen och torkad basilika.
  2. Gör smörgåsar med laxfyllningen, hela basilikablad och croissanter. Servera omedelbart.
  3. Du kan göra fyllningen före tid. täck bara det bra och förvara det i kylskåp upp till 3 dagar. Använd det när du vill ha en smörgås fyllning eller för ett mellanmål med crackers.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 387
Totalt fett 35 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 61 mg
Natrium 200 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 3 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)