Pear Sorbet Recept

Vänd den enkla kombinationen av färska päron och socker till en uppfriskande, sval sorbet. Det fantastiska är hur mycket den svagt korniga konsistensen av färska päron kommer igenom i den sista sorbeten. Garnera sorbet med en skiva eller två färska päron, om du gillar eller, för en popp färg, några granatäpplefrön.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kvartal, kärna, skal, och grovhacka päron.
  2. Sätt de hackade päron, 1/2 kopp päronnektar och sockret i en mellanskockpanna. Koka, rör om ibland tills blandningen kokar.
  3. Minska värmen för att upprätthålla en stadig simma och laga mat, rör fortfarande om du tänker på det tills päronen är ömma och vätskan har förtjockats lite, cirka 10 minuter.
  4. Vrid blandningen i en mixer tills den är mycket jämn.
  1. Överför blandningen till en blandningsskål och låt den komma till rumstemperatur.
  2. Täck och sätt i kylskåpet tills det är kyldt, vanligtvis några timmar (du kan påskynda processen genom att sätta päron i en metallblandningsskål, nesta den där skålen i en stor skål fylld med isvatten och omrör blandningen tills den är kyld) .
  3. Rör om resterande 1 kopp päronnektar och den färska citronsaften och frys i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar. Om du inte har en glassmaskin, överför den till en stor metallpanna eller metallskål och lägg i frysen. Rör om blandningen var 30: e minut eller så, var särskilt uppmärksam på att skrapa de frysta bitarna längs sidan tills den är fryst. När det är allt fryst, piska det med elektriska beaters för att lätta texturen, om du vill, och sedan återfrysta den innan du serverar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 155
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 4 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)