Hur man svarar på frågorna "Vad är det för middag?" Lätt

Lita aldrig på om middag igen med dessa tips

Måltidsplanering för arbetande mammor hjälper till att lindra stress och gör måltiderna roligt. Matlagning regelbundna häften är ett måste eftersom vi alla älskar konsistens och komfort. Att ha organiserat matköpslistor sparar tid och mamma energi. Att plocka recept som är enkla för dig att göra hjälper till att få middag på bordet snabbare och stannar barnen från att fråga "Är middagen redo ännu?"

Om du är ny på måltidsplanering, så här börjar du.

Städa ut pantry, kylskåp och frys.

Kontrollera datum på alla burkar och rensa. Någon mat att den har suttit ett tag (kanske du köpte det för ett nytt recept du ville försöka?) Packa upp dem och donera till ditt lokala matskafferi. Organisera vad som återstår och dokumentera din inventering. Jag grupperar alla mellanmål på en hylla, lagar matmiddagens lunchar på nästa, bakar objekt och bröd, sedan spannmål på botten så att barnen har enkel åtkomst. Gruppa liknande saker tillsammans så att det är lätt att upptäcka när du kör lågt.

Planera vad du ska laga mat.

Kolla din familj:

Undersök listan och utvärdera hur mycket tid varje måltid behöver.

Varje måltid som kan göras på 30 minuter eller mindre kommer att vara en veckodags måltid. Resten kommer att vara helg måltider som du kan dubbla för kvarstående natten.

Skapa en vecko-meny

Baserat på din måltidsplanering gör du en veckotid. Skicka det någonstans alla kan se, som en vit kartong. Om någon frågar, "Vad är det för middag?", Hänvisa dem till menyn.

Om barnen inte kan läsa ännu kan du titta på menyn och snabbt svara på dem. Om din familj verkligen önskar konsistens kan du servera en kötträtt på måndag, kycklingrätt på tisdag, pasta på onsdag, fläskrätt på torsdagar, pizza på fredagar och vänster på lördagar.

Matlagning

Skapa en matinköpslista baserad på din lokala snabbköpets gånggångslayout. Vissa stormarknader kan ha denna typ av lista. Andra kan ha en app som kan berätta vad du har köpt tidigare och du kan göra en lista med det. Bulk upp på objekt som används i dina fem bästa måltider.

Börja ett måltid bindemedel

Du kan göra ett fysiskt bindemedel där du har alla dina recept ordnade efter måltidstyp. På framsidan av bindemedlet kan du ha en innehållsförteckning framifrån, som också kan innehålla recept du känner av hjärtat, liksom din familjs favoritmatstider.

Ett roligt sätt att presentera nya måltider

Pinterest är ett bra måltidsplaneringsverktyg. På mitt Pinterest-konto har jag ett styrelse med titeln "Yummy-ness" där jag ska sticka måltider jag skulle vilja prova (jag har också en glutenfri). Om jag gillar måltiden, vilket betyder att det inte tog för lång tid och familjen gillade det, flyttar jag stiften över till "Vad är det för middag" ombord.

Så småningom skriver jag receptet och lägger det i mitt bindemedel för enkel användning.