Maple Walnut Fudge

Maple Walnut Fudge har en silkeslen mjuk textur och en underbar höstfärg från äkta lönnsirap och crunchy rostade valnötter. Var säker på att använda äkta lönnsirap, inte lönnsmakad "pannkaktsirap" eller andra imitationsirap. Om du inte har valnötter kan du ersätta pekannötter eller hasselnötter i detta fudge.

En god godtermometer är ett måste för detta recept.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered en 8x8-pan genom att föra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.
  2. Placera lönnsirap, grädde, socker, salt och majs sirap i en medelhögt bottenpanna över medelhög värme. Rör tills fudgen kokar, sätt sedan in en godtermometer och koka, rör om och om, tills den läser 238 F.
  3. Ta bort pannan från värmen och häll godis i skålen av en stor stående mixer. Alternativt kan du använda en handblandare och häll den i en stor skål. Tvätta godistermometern för att avlägsna svarta sockerkristaller och sätt sedan in det i heta godiset. Låt godiset svalna, utan att röra eller störa det på något sätt tills det minskar till 110 F. Det kan ta över en timme, beroende på rummets temperatur.
  1. När fudgen når 110 F, lägg i vaniljan och slå den med paddleanslutningen på den elektriska mixern på medium-låg hastighet. Titta på det noga, och slå bara tills det börjar tjockna och förlora glansen. Det bör gradvis bli tjockare och ta på sig texturen av kakan. Denna process kan ta var som helst från 5 till 15 minuter, beroende på mixern. Om du har slagit det för mycket och det blir för tjockt att röra, lägg till en sked eller två mycket varmt vatten och rör om för att lossa det.
  2. När fudgen är förtjockad men inte inställd, rör i de rostade muttrarna och skrapa den i den beredda pannan. Sprid det i ett jämnt, jämnt lager och låt det ställa helt vid rumstemperatur i en timme.
  3. När du har ställt in tar du bort fudgen från pannan med folien som handtag. Skär den i små en-tums rutor för att tjäna. Maple Walnut Fudge kan förvaras i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till en vecka.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 64
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 4 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)