Hemlagad vitsåsblandning

Gör din egen Hemlagad Vitsås Mix och lagra den i ditt skafferi för såser på ett ögonblick. Detta recept är ett bra ersättare för flaska Alfredo sås , vilket kan bli dyrt. Blandningen är bara fettfri mjölkpulver, mjöl och salt, med smör sönder tills blandningen är bra.

För att göra såsen lägger du till kallt vatten och värmer det tills det är tjockt. För att ersätta en 16-uns burk av köpt Alfredo sås, ska du använda 3/4 kopp blandningen och 1-3 / 4 koppar vatten. Säsong det som du vill Det är gott med tillsatt torkad timjan, basilika, dragon eller marjoram. Du kan göra detta till en ostsås genom att tillsätta färskt riven ost av vilken typ som helst: cheddar, colby, havarti, parmesan, romano eller schweizisk.

Denna sås är utmärkt i grytor och kan användas för att göra super-snabb Macaroni och Ost eller Scalloped Potatis . Vit sås är ett klassiskt recept och alla borde veta hur man gör det. Du kan fördubbla detta recept om du använder det mycket. Förvaras i en tätt sluten behållare i kylskåp upp till 2 månader.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Blanda torrmjölk, mjöl och salt i en medellång skål och blanda dem ordentligt med en trådvisp för att blanda.

2. Med en konditorblandare eller två knivar, skär i smör, margarin eller olja tills blandningen liknar majsmjöl.

3. Sätt i en lufttät behållare och förvara i kylskåpet. Använd vit såsblandning inom 2 månader.

4. För att göra den vita såsen, kombinera 1/2 kopp vitsåsblandning och 1 kopp kallt vatten i liten kastrull.

5. Koka över låg värme tills den är jämn, rör omgående med trådvisp. Säsong som önskat. Gör ca 1 kopp sås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 191
Totalt fett 17 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1,070 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)