Gör denna Creamy Filipino-Style Fruktsalad

Denna fruktsallad i filippinsk stil är en annan av de rätter som förmodligen härrörde under den amerikanska kolonialperioden då tillströmningen av konserver från USA gav upphov till rätter med konserverad mat som den främsta ingrediensen. Du kanske föredrar färsk frukt i din fruktsallad, med eller utan färska kokosnötkött, men det är inte traditionellt. För att fullt ut förstå Filippinsk fruktsallad måste man prova denna fruktcocktailversion.

Det finns två saker som karaktäriserar en filippinsk fruktsallad: En, alla frukter är konserverade och två, förbandet innehåller alltid sötad kondenserad mjölk. Det finns dock andra konserver som kan läggas till som nata de coco , kaong och tapiokapärlor. Fruitcocktailen kan också ökas av konserverad ananas och persikor. Köttet från färska unga kokosnötter kan också kombineras med söta konserverade frukter och konserver. Något sätt du gör det, är denna fruktsallad en uppfriskande och söt godis på en varm dag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera fruktcocktailen och persikorna i en skål och rör om.
  2. Lätt piska grädden och sötad kondenserad mjölk i en mätbägare eller skål. Häll över fruktcocktail och persikor. Blanda väl. Håll kylda tills serveringstid.

variationer

Versioner av denna fruktsallad i Filippinsk stil kan variera med förhållandet mellan kräm och sötad kondenserad mjölk . Detta recept använder ett 2 till 1-förhållande, men gärna ändra proportionerna av ingredienserna.

Du kan också lägga till konserverad ananas och remsor av färskt och ömt kokosnötkött.