Bananjästbröd

Vi är alla vana vid de läckra banans snabba bröd som vi hittar på marknaderna, men visste du att du också kan lägga till mashed banan för jästbröd? Precis som att lägga äppelsås till jästdeg ger mashed banan det färdiga brödet en läcker, söt smak och gör smulan väldigt fuktig.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda mjölken och jästen i en medium skål. Tillsätt mosad banan, ägg, smör, honung, salt, kanel och muskotnöt. Blanda väl. Tillsätt 1 kopp mjöl och blanda igen. Lägg långsamt i det kvarvarande mjölet, tillräckligt med mjöl för att göra en deg som följer skeden runt skålen. Vrid degen ut på en lättmjölkad yta och ellla den i 4 minuter, tillsätt mer mjöl efter behov tills degen är mjuk och slät till beröring. Placera degen i en medium smurt skål. Vrid degen över i skålen så att toppen också är lätt smurt. Skydda med en ren trasa eller vaxpapper och låt den stiga upp på en varm, uttagsfri plats i 1 timme eller tills den är fördubblad i storlek.
  1. Kasta ner degen med handen. Vrid degen ut på en lättmjölkad yta och knä den i 4 minuter eller tills bubblorna är ur degen. Forma degen i en liten rundbröd. Placera brödet på ett smurt bakplåt eller liten pizzapanna. Täck och låt upp i en varm, utkastfri plats i 45 minuter eller tills den är fördubblad i storlek.
  2. Baka brödet vid 350 grader F i 35 till 40 minuter eller tills brödet är guldbrunt och låter ihåligt när toppen är påtryckt. Ta bort bröd från arket och låt det svalna på ett brödställ.

Brödbakningstips:

  1. Du kan använda vilken typ av mjölk som helst i detta recept: helmjölk, skummet, låg fetthalt etc. Mjölk kan också bytas ut med vatten och icke-fet mjölk .
  2. Mjölk kan ersättas med soja, mandel eller cashew mjölk.
  3. Du kan släppa ägget i detta recept och ersätta det med 1/4 kopp vatten.
  4. Ägg ersättning kan användas i stället för ägget.
  5. Mashed banan kan frysas för senare användning.
  6. För att förhindra att honungen klibbar på din mätsked, belägga skeden i en liten mängd matolja.
  7. Vegan smör eller kokosolja kan användas i stället för smöret.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 89
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 79 mg
Natrium 248 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 1 g
Protein 4 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)