Bacon-Wrapped Corn på Cob

Så länge du har tagit grillen upp, kan du också använda den. Corn på cob kommer med ett naturligt handtag som gör det enkelt att vrida cobs på grillen.

För detta bacon-wrapped majs recept, försök fodra bacon med basilika och jalapeño peppar innan du vikar den runt majsen. Bacon crisps och majsdammar inuti. En del av den rökiga smaken tränger igenom, och när du biter in i majsen får du ljusa sprängor av aromatisk basilika och jalapeño peppers söta värme.

Denna bacon-wrapped majs på cob är så bra det är praktiskt taget en måltid i sig själv.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Linjer ett bakplåt med pergamentpapper.
  2. Lägg en 13-by-18-tums parchmentpapper på din bänkskiva och lägg 6 eller 7 skivor bacon tillsammans med varandra, något överlappande varandra, fet sida mot köttsidan, för att bilda en grov rektangel som är så bred som en öra av majs är lång. Täcka med ett annat ark av pergamentpapper och pund lätt med köttmallet eller liten sautépanna för att platta bacon och pressa den ihop.
  1. Ta bort topppärlarket och dekorera bacon med 10 till 12 små basilikor (du kan riva upp de större bladen) och några skivor jalapeño peppar.
  2. Lägg 1 öra av majs över botten av rektangeln och rulla majsen upp i bacon. Överför den baconförpackade majsen till det tillagade bakplåten, lägg det på sömmen ner på pergamentpapperet.
  3. Upprepa processen med de återstående 7 örnen av majs (du kan använda samma 2 bitar av pergamentpapper) tills alla är inslagna i bacon. Skydda med plastfolie och kyl i minst 8 timmar och upp till 24 timmar.
  4. Förvärm en grill till medium värme.
  5. Om du har en större grill med en övre rack, använd det för att laga bacon.
  6. Grilla majsen, börja med baconsömsidan neråt. Ge dem en kvart varv var 5: e minut tills hela bacon är skarp och karamelliserad och majsen är öm, 25 till 30 minuter totalt.
  7. Alternativt kan du lägga den baconförpackade majsen på en ställning över en bakplåt och koka den i en 350 F / 180 C ugn i 25 till 30 minuter tills bacon är skarp och majsen är öm. Denna bacon-wrapped majs på cob är utsökt serveras med en charred lime crema.

> Recept från hemmet: Recept för att laga mat med familj och vänner av kocken Bryan Voltaggio, återtryckt med tillstånd.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1060
Totalt fett 70 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 31 g
Kolesterol 186 mg
Natrium 2.850 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 5 g
Protein 70 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)