Lätt parisiskt potatisrecept

Krispig, guldbrun och buttery, denna parisiska potatisrecept erbjuder mycket smak för en sådan budgetvänlig ingrediens.

Enkelt en av de bästa rätterna för semesterfirare som återvänder till sitt hemland för att återskapa, detta parisiska potatisrecept framkallar allt det bästa av franska bistropriset.

Servera de läckra knölarna med biff, herbed kyckling eller till och med fyllda skaldjur för en komplett måltid. Du behöver en melonbollare för att göra detta recept som sagt.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Använd en melon baller, skopa ut så många rundor från de råa potatisarna som du kan och placera dem i en stor kastrull fylld med kallt vatten.
  2. Salta vattnet, koka det och koka sedan potatisarna i 4 minuter. Töm dem och sätt dem åt sidan för ett ögonblick.
  3. Värm ugnen till 425 F. Smält oljan och smöret, eller ankafettet, i en stor ugnssäkert stekpanna över medium låg värme.
  4. Tillsätt de blancherade potatisrundorna på pannan och försiktigt kasta dem så att de är jämnt belagda i fettet. Stänk salt och peppar över potatisarna och stek dem sedan och rör om ibland i den uppvärmda ugnen i 25 till 30 minuter.
  1. De parisiska potatiserna är färdiga när de blir guldbruna. Servera omedelbart som en skål med biff, kyckling eller skaldjur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 285
Totalt fett 13 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 21 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)