Honung rostade jordnötter

Efter att ha försökt detta recept på hemlagad honungsrödd jordnötter, kommer du aldrig att köpa dem från affären igen! Dessa knäckiga honungsgrutade nötter har en djup honungsmak med precis rätt mängd salt.

Det är bäst att använda rånötter i detta recept, men om du inte kan hitta råa jordnötter, använd nötter med så lite bearbetning och salt som du kan hitta. Du kan också experimentera med att lägga till andra kryddor, som cayenne eller chipotlepulver, för att göra kryddiga honungsrödda jordnötter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie och spruta folien med nonstick matlagningsspray. Förvärm ugnen till 325 F (160 C).
  2. Placera smöret, honung, vanilj, kanel och 1 tsk salt i en stor mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills smöret smälts, ca 45 sekunder, omrörning halvvägs. Smält sedan, rör om tills vätskan är jämn.
  3. Tillsätt jordnötterna till honungsblandningen och rör om tills de är alla belagda. Häll jordnötterna ut på det tillagade bakplåten och sprida dem i ett jämnt lager.
  1. Baka jordnötterna i totalt 20 minuter, rör om var 5: e minut för att förhindra bränning. Jordnötterna vid kanterna brinner snabbare, så det är viktigt att man rör regelbundet för att få en jämn rostning.
  2. När jordnötterna är guldbruna, ta bort dem från ugnen och rör om igen för att fördela honungen på bakplåten. Efter en minut eller två, strö över det granulerade sockret och återstår 1 tsk salt på toppen och rör om igen, för att ge dem lite textur. När de svalna vid rumstemperatur, rör ibland, för att bryta upp några stora klumpar.
  3. När jordnötterna har svalnat helt, placera dem i en lufttät behållare eller plastpåse och förvara dem vid rumstemperatur.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 277
Totalt fett 21 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 5 mg
Natrium 395 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 3 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)