Hallon och morotfruktsjuice

Frukttvättar behöver inte vara fulla av socker, förtjockningsmedel, konserveringsmedel och artificiell smak. Dessa läckra hallonfrukttillsatser är fulla av färska hallon, citronsaft, lite lönnsirap och ... morötter! Morotsmaken går fint med hallon, och dina barn kommer inte ens veta om du inte vill att de ska. De är ett bra alternativ till frukt och grönsaker squeeze påsar.

Gelatin används för att skapa gummy texturen. Ett bra alternativ är att använda ett gräsmatat, fritt sortiment gelatin. Det innehåller mer näringsämnen på grund av att korna äter gräs, men regelbundna osmakade gelatinpaket är också bra. Friska, organiska hallon är perfekta, särskilt när de är i säsong. Du kan också använda frusna hallon om du inte hittar några färska.

Detta recept är en bra bas för alla slags frukttoppar. Byt upp frukten genom att använda jordgubbar, blåbär, mango eller till och med ananas. Du kan också prova olika grönsaker som spenat eller betor. Betor ger en underbar färg och går bra med bär.

Maple sirap används som sötningsmedel, men du kan också använda vanligt socker, agave sirap eller något annat sötningsmedel. För ett mycket snyggt mellanmål kan du hoppa över sötningsmedlet tillsammans.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm de frysta eller färska hallon i en liten kastrull på medium värme tills bären har brutits ner i en vätska. Dra fram hallon genom en fin sil för att ta bort fröna. Pressa hallon med en sked för att få hela saften genom silen. Om du inte har något emot frön, hoppa helt enkelt över spänningssteget! Tillsätt hallon tillbaka till såspannan.
  2. Häll morötterna i en liten tärning. Mikrovågsugn i en liten skål med en matsked vatten tills morötterna är något mjuka, ca 2 minuter. Lägg dem till såspannan med hallon, citronsaft, lönnsirap och gelatin och värme på medium låg värme. Rör om tills gelatin är helt upplöst. Ta bort från värmen och lägg till en blender eller matberedare. Blanda tills blandningen är jämn.
  1. Häll blandningen i silikonformar eller en 9x9-pan. Det är inte nödvändigt med smörjning av formen. Placera i kylskåp och kyla i 4 timmar. Avlägsna från formen och placera i en lufttät behållare. Förvaras i kylskåp.
  2. Om du använder en 9x9 tums pan, skärs i små kuber, separera och placera sedan i en lufttät behållare.