Fiery Devil's Chicken Recept

Jag smakade först djävulens kyckling (även kallad Pollo alla Diavola i Italien) när jag arbetade i Toscana i norra Italien. Det blev snabbt mitt favorit sätt att grilla kyckling som pepparens punch, citronernas surhet och grillens rökighet gör det till ett naturligt gott sätt att servera kyckling.

Vad som också gör denna maträtt så speciell är att, eftersom kycklingen har spackcocked (praktiskt taget utplattad) kokar den snabbt, utan att brinna. Det är även i storlek, så det är ett säkrare sätt att grilla och ugnen lagar kycklingen när den lagar jämnt.

Devil's chicken gör en bra grill tillbaka här i Storbritannien. Vädret är så oförutsägbart, så om det regnar, köper djävulens kyckling lika bra i ugnen.

Var namnet Devils kyckling kommer ifrån är det någon som gissar, kanske är det mängden peppar som ger den en varm smak, eller när den platta kycklingen sprider sig på ett bräda, ser vingarna ut som horn? Det packar verkligen en punch och oser smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm grillen eller förvärm ugnen till 220C / 450F // Gas 7

Devil's Chicken är härlig direkt från grillen eller ugnen men är också läcker kall.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 416
Totalt fett 28 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 105 mg
Natrium 176 mg
kolhydrater 8 g
Kostfiber 3 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)