Familjevänligt Pad Thai Recept

Pad Thai är utan tvekan Thailands nationalrätt. Det är en lätt och ljus ris nudlarrätt gjord vanligtvis med räkor, fisksås, en röra av socker, citron eller limejuice (eller vinäger), chilies, bönspirer, ägg, scallions, vitlök och färdiga med krossade jordnötter och ibland färska koriander. Det är en perfekt framställning för det beroendeframkallande kryddiga, sura, salta och söta balansen mellan smaker av sydostasiatisk matlagning.

Min familj ÄLSKADE denna maträtt, och faktiskt kom min yngre son Charlie med sin vän och sa: "Vi luktar räkor och pasta och vi är inte säkra på vad annat men det luktar fantastiskt." Och då hade de sekunder, vilket alltid ger en sång till förälderns hjärta, eller hur?

Några användbara ingrediens anteckningar:

Ris nudlar är gjorda med ris mjöl, istället för vilket mjöl, och mycket populärt i alla barn av rätter i hela Sydostasien. De går från bara kokta till gråsig ganska snabbt. De kan antingen blötläggas i en timme eller så i varmt vatten, eller du rör dem i kokande vatten i några minuter tills de bara är knappt mjuka, dränera sedan och skölja under kallt vatten för att stoppa matlagningen. De har en trevlig lite tjock konsistens.

Fisksås: Fisksås tillverkas vanligen av ansjovis, som är jäst i salt, och den ursprungliga doften kan vara skrämmande, men den tappar under matlagningen, och lite i så många rätter lägger till en fantastisk, djup smaklig smak med viss saltighet. Det är som sojasås möter Worcestershire sås, och det är en stor viktig ingrediens i Sydostasiatisk matlagning.

Thai Chilies: Kallas även som Fågel Chili, eller Thai Röd Chili, dessa är tillgängliga torkade eller färska och en mycket viktig del av thailändska köket. När de torkas är de mörkröda i färg, med en uttalad nivå av värme och lite rökighet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Koka upp en stor gryta med vatten. Ta bort potten från värmen, tillsätt risnudlarna och rör om i 2 till 3 minuter tills de är nästan mjuka, men inte riktigt. Töm nudlarna och skölj med kallt vatten. Avsätta.
  2. Under tiden, i en liten skål, kombinera sockret, fisksåsen och limejuice och sätt såsen åt sidan.
  3. Värm 1 matsked av oljan i stekpannan över medelhög värme och säck räkorna tills de bara lyser rosa, ca 2 minuter. Överför dem till en pappershanddukfodrad tallrik för att tömma, sätt dem åt sidan och torka ut stekpannan.
  1. När nudlarna har tappats, lägg de återstående 2 matskedar oljan till pannan och värm över medelhög hög värme. Tillsätt vitlök och sauté i bara en minut tills gyllene, lägg sedan till de slagna äggen och rör om till kokt, ca 1 minut. Tillsätt nudlarna och rör om att kombinera och värma igenom. Rör i sauterade räkor och häll i såsen. Kasta över värmen i 2 minuter tills räkorna är bara kokta och nudlarna är ganska mjuka.
  2. Tillsätt skallionerna och hackade chili och kasta över värmen i ytterligare en minut. Överför till en serveringsplatta. Stänk disken med bönorna, jordnötterna och korianderna och servera varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 320
Totalt fett 14 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 302 mg
Natrium 1,187 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)