Sweet and Spicy Butternut Squash Pizza

Söt och kryddig butternut squash pizza är den perfekta hösten komfortmat. Den söta och smakliga squashen passar perfekt med honung, blåost och karamelliserade lök. Du kan göra det så mjukt eller så kryddigt som du vill med tillsats av chipotle peppar!

Det kommer att se vackert ut på något fallbord eller som ett kryddigt tillägg till en Halloween fest! Servera det som en aptitretare eller som en komplett måltid! Bacon kan också tillsättas för mer rökig smak!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör ihop ljummet vatten, jäst, salt, socker och olivolja i en mätkopp. Låt sedan sitta i ca 10 minuter. Du bör se att jäst börjar bubbla och växa.
  2. Placera jästblandningen i en stor skål eller skålen på en stativblandare. Gradvis tillsätt mjölet, omrör eller använd degenkrokfästet tills mjölet är helt kombinerat och degen bildar en boll. Tillsätt olivolja på skålens sidor och täck med en handduk. Placera i ett varmt område eller bara på disken och låt det stiga i en timme.
  1. Medan degen stiger, förbereda butternut squashen. Förvärm ugnen till 425 F. Skala bägaren och hämta fröna. Skär squashen i 1 tums kuber. Placera på en bakplåt och täcka med 2 matskedar olivolja. Tossa för att belägga butternut squashen med oljan. Strö med salt och peppar. Placera i ugnen och baka i 25 minuter, tills squashen är mjuk och guldbrun.
  2. Medan squashen bakar, skivas löken smidigt. Värm 1 matsked smör och 1 matsked olivolja i en stor nederländsk ugn eller tung bottenkruka. Tillsätt de skivade lökarna och ca 1 tesked salt. Tossa för att belägga lökarna. Koka på medium värme, rör om ofta tills löken är extremt mjuk och guldbrun, ca 30 minuter. Ta bort dem från värmen och lägg åt sidan.
  3. Kasta ner degen och rulla in i en mjuk boll. Placera degen på ett stort ark av pergamentpapper, smörj dina händer lätt med olja och pressa och platta degen för att bilda skorpan. När den är tunn nog (1/8 tum tjock), täcka skorpan med de karamelliserade lökarna. Stänk chipotlepeppar och adobo sås över löken. Överst med cheddarosten och ordna sedan butternut squash-kuberna över toppen. Du kommer att behöva ca 1-2 koppar den färdiga butternut squashen. Resten du kan avsätta för en annan användning.
  4. Baka i 425 F ugnen i 25 minuter eller tills skorpan är guldbrun och osten smälts och är lättbrunad. Avlägsna från ugnen och strö över den smuliga blåosten. Drizzle honungen över toppen och servera.